ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Zaharova kommentoi Facebookissa – ei puhu Tsetseniasta vaan pilkkaa Yleä ja Mikkosta

vaeltaja2006 • 06.06.2017 02:02 • 3 kommenttia. UUTISET: YLEISET

Venäjäjn ulkoministeriön virallinen edustaja Zaharova haukkuu Ylen kirjeenvaihtajaa Erkka Mikkosta pelkuruudesta, kun tämä ei lähde tarjotulle matkalle Tsetseniaan. Kuva Youtubesta.
Venäjän Ulkoministeriön edustaja Marija Zaharova haukkui vielä jälkikäteen Ylen toimittajan Erkka Mikkosen. Mikkonen kysyi Tsetsenian tilanteesta, ja Zaharova kehotti häntä matkustamaan Tsetseniaan. Kadyrov olisi järjestänyt vierailuohjelman.

Facebook-päivityksessään Marija Zaharova kutsui Mikkosta pelkuriksi, kun tämä ei lähde Tsetseniaan, vaikka Tsetsenian presidentti kutsui vieraaksi katsomaan maansa tilannetta. Zaharova kirjoittaa, että Mikkonen ”jänistää”. Hän ilmeisesti pelkää irrottautua virtuaalitodellisuudestaan lähtemällä ”kentälle”. Kauheaa, journalisti, ajattelu yksipuolista, puolueellista, valmis antamaan valheellisia tietoja. Zaharova jatkaa, että länsimaisia journalisteja joskus vielä alkaa inhottaa esittää se journalismina ja he palaavat todelliseen tasapuoliseen työhön. Ylen uutiset kertoi tästä Zaharovan facebook-purkauksesta maanantai-iltana.

Erkka Mikkonen kirjoittaa twitter-tilillään lyhyesti, että ”Zaharova ei voi puhua Tsetsenian tilanteesta, vaan sen sijaan pilkkaa minua ja Yleä”.


- - - - - -

Kun Venäjän ulkoministeriön virallinen edustaja Marija Zaharova alkoi järjestellä Ylen kirjeenvaihtajan käyntiä Tsetseniassa, Mikkonen kieltäytyi. Journalistina hän haluaa matkustaa vapaasti, ei isäntämaan ohjaamana. Sillä tavoin esim. paikallisten homojen haastatteleminen olisi haastateltaville vaarallista.

Ylestä ulkomaantoimituksen päällikkö Elina Ravantti sanoo samaa. Toimittajan on päästävä haastattelemaan aiheen kannalta olennaisia ihmisiä vapaasti. Se on vaikeaa, jos viranomaiset laativat ohjelman.

yle.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Venäjällä näemmä halutaan valvoa toimittajien vierailuja samaan tapaan kuin Pohjois-Koreassa. Esitellään kultaista julkisivua ja piilotetaan ongelmat kauas näkyviltä.

Noh, eipä Venäjällä ja Pohjois-Korealla ole alkukantaisina ja fasistisina kehitysmaadiktatuureina juurikaan eroa toisistaan. Samaa paskaa, eri kieli.
  ._. • 06.06.2017 12:11
Venäjän ulkoministeriön edustaja Marija Zaharova käyttäytyy mielestäni asemassaan sopimattomasti käydessään yhden toimittajan kimppuun vielä jälkikäteenkin. Zaharovan käytös kielii siitä, että Erkka Mikkonen osui kysymyksellään Venäjän todella arkaan kohtaan.
  JuhaniV • 06.06.2017 21:01
Mielestäni Mikkonen menetti tuhannen taalan paikan kieltäytyessään kutsusta, hän olisi voinit tehdä artikkelin miten Venäjän propagandakoneisto toimii Tsetsenian tilanteessa.
   (ei rekisteröitynyt) • 07.06.2017 14:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy