ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Ystävänpäivä Youtubessa: Sateenkaarisydänkakkuja

Sami Mollgren • 14.02.2016 00:00 • 1 kommentti. VAPAALLA
Ystävänpäivää vietetään 14. helmikuuta. Suomessa ystävänpäivä on muotoutunut päiväksi, jolloin muistetaan ystäviä, kun useimmissa muissa maissa Valentinuksen päivä on rakastavaisten juhlapäivä. Päivän tunnus on punainen sydän.

Todennäköisesti Roomassa syntyneeseen merkkipäivään liittyy ikivanhoja hedelmällisyyteen, romanttiseen rakkauteen ja parinvalintaan liittyviä uskomuksia. Ensimmäisellä vuosituhannella merkkipäivä adoptoitiin kristityn Valentinus-nimisen pyhimyksen päiväksi. Euroopasta pyhän Valentinuksen päivän perinne siirtyi 1800-luvulla Yhdysvaltoihin, jossa se kehittyi suoranaiseksi kansanjuhlaksi kortteineen, lahjoineen, rusettiluosteluineen ja muine teemaan sopivine asioineen, kuten leipomuksineen. Myöhemmin merkkipäivä palasi nykyisessä muodossa myös Eurooppaan.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman kohenemisen myötä ystävänpäivän punainen sydän ja hlbti-vähemmistöjen sateenkaarilippu ovat löytäneet toisensa. Sateenkaaren värisistä ystävänpäiväkorteista, koristeista ja leipomuksista on tullut länsimaissa trendikkäitä.


MyCupcakeAddiction-kanavan Elise valmistaa sateenkaarisydänkakunEugenie Cookie - sateenkaarisydänleivoksia


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jenkeissä aseteettin NBA:n homopelaajien kaapista ulostulolle rima korkealle, kun julkaisivat kuvitteellisen videon siitä - eli jos ulostuloon pitää olla todella näin komea


Latviassa taas luvattiin tuossa viikolla että pussaavat pariskunnat pääsevät bussilla huomenna Ystävänpäivänä ilmaiseksi, mutta vain naismiesparit.
Tulivat kuitenkin seuraavana päivänä järkiinsä ja myös homopareille sama oikeus siellä huomenna : ) ( :
  human • 14.02.2016 02:26
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy