Yritysten kannattaa tutustua ´pinkin rahan´ mahdollisuuksiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Jani Toivola itse asuu Eirassa, mutta haluaa nostaa hattua karhu-kioskin pitäjille. Helsinki lanseerasi maaliskuussa Gay Friendly Helsinki -verkoston. Siinä on nyt mukana noin 30 yritystä matkatoimistoista hotelleihin. Mutta gay-turisteille mainostetaan vain baareja ja saunoja. Tarjonta on Toivolan mielestä hieman yliseksualisoitu. "Miksei gay-kartoissa olisi myös museoita ja kauppoja? Kuka suuntaa kahdeksi viikoksi saunaan istumaan?" Toivola naurahtaa.

Toivola puhuu myös pinkistä rahasta. Esim. Tukholmassa gay pride -tapahtumissa yritykset ovat lähteneet avoimesti sponsoroimaan karnevaaleja. Yhdysvalloissa sponsoroinnilla on vieläkin pidemmät perinteet.

Jani Toivola oli haastateltavana Radio Helsingissä, ja haastattelun voi kuunnella tästä
www.radiohelsinki.fi

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Monet suomalaisyritykset (tai etenkin markkinointirahoista päättävät ihmiset) pelkäävät homoleimaa. Arvelevat, että sateenkaariyhteyksissä näkyminen verottaa liikaa konservatiivisempaa asiakaskuntaa. Sama tilanne on kansainvälisten firmojen Suomen haarakonttorissa.

Pikkulinnut ovat laulelleet, että eräskin kansainvälinen yritys on luontevasti esillä sateenkaariyhteyksissä maailmalla, mutta Suomessa ei halukkuutta tällaiseen ole. Ongelma ei ole, että markkinointiporras olisi jotenkin glbt-vastainen; se vain yksinkertaisesti on liian pelokas tekemään tällaista rohkeaa siirtoa tai sitten markkinatutkimuksia tutkaillaan homoasian suhteen synkistävällä suurennuslasilla. Pienellä markkina-alueella ns. väärän peliliikkeen tekeminen voi olla jopa kohtalokas.

Merkkejä tilanteen muuttumisesta on havaittavissa, mikä tietysti on hyvä. Tällaiset listat ovat hyviä ja toivottavasti siihen liittyvä sateenkaaritarran liittäminen ikkunanpieleen olisi mitä toivottavin asia.

Mitä tulee Pride-tapahtumiin ja niiden sponsorointiin meillä...

Yhdellä sormella kyllä haluaisin osoittaa meikäläistä pride-järjestäjää. Avauspuheessa(kin) korviini on tarttunut parina vuonna jo alleviivattu lause; "Helsinki pride ei ole kaupallinen tapahtuma". Miksi sitä pitää alleviivata? Johan sellainen asenne karkottaa ympäriltä ne tahot jotka voisivat kuvitella hyötyvänsä jotain mukanaolosta. Toki puhtaan sponsoroinnin kautta voi kiillottaa homomyönteistä imagoaan, mutta jos joku haluaa olla tekemässä bisnestä priden varjolla? Kun poliittisempi puoli tapahtumasta on laadukas, se jo itsessään alleviivaa tapahtuman merkitystä. Väkimäärältään näin pienessä maassa olisi hyvä, jos kaikki mahdollisuudet olisivat auki priden tukemiselle ja pridesta hyötymiselle - niin glbt-toimijoille kuin muillekin halukkaille.