ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Yliopisto välttyi vaarantamasta yhteiskuntasuhteittensa ydintä

jnsto • 05.03.2015 12:50 • 1 kommentti. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Jyväskyläläisprofessorin toiminnasta tasa-arvoisen avioliittolain estämiseksi tympääntyneitä suomalaisia on yllättänyt yliopiston rehtorin päätös pitää professorin lausuntoa lakivaliokunnalle tieteellisesti hyväksyttävänä. Tiedotteen mukaan lieventävää on mm se, että kyse oli pyydetystä lausunnosta, jollaisten valmisteluaika on usein lyhyehkö.

Akateemiset arvioinnit voivat kaatua suuntaan tai toiseen. Todennäköisesti ratkaisu olisi voinut olla yhtä hyvin professorin kannalta kielteinen, mutta valinta kohdistui toisin.

Jyväskylän yliopiston yhteiskuntasuhteiden kannalta rehtorin ratkaisu voi olla hyvinkin oikea. Tieteen rahoitus on viime vuosina muuttunut yhä valtioneuvostokeskeisemmäksi ja maan hallituksen strategisille painotuksille on tehty tilaa. Jyväskylässä tiedetään, että maan todennäköinen seuraava pääministeri kuuluu tasa-arvoa käytännössä vastustaneisiin. Samaan leiriin voi kuulua myös seuraava opetusministeri. Teoriassa on mahdollista, että tiukasti avioliittolakihanketta vastustanut professori voisi tulla nostetuksi ties minkälaiseen korkeakoulupoliittiseen vaikutusasemaan Sipilän hallituksen aikana arvokonservatiivien herrahississä. Keskustelun jatkamisella JYU:n johto olisi joka tapauksessa haitannut laitoksensa asemaa maan arvokonservatiivien silmissä. Millainen maine sitten tehdystä ratkaisusta lopulta syntyy, on toinen asia.

Asia ei välttämättä ainakaan keskustelutasolla pääty tähän. Rehtorin ratkaisuun tyytymättömillä on mahdollisuus hankkia asiasta eettisen neuvottelukunnan lausunto.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Opetushallituksessa ja opetusministeriössähän on jo ennestään läjä syntiään tekeviä umpiuskovaisia. mm. eräs virkamies, jonka oma yritys tekee raamattutuntemusmateriaalia ja kyseinen virkamies on sitten lanseerannut kouluihin raamattuvisan, joka käyttää hänen firmansa materiaalia.
Mutta umpiuskovaisten keskuudessahan synnin tekeminen on heidän mielipuuhaansa.
  human • 06.03.2015 11:28
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy