ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Yli miljoona ihmistä São Paulon gay pride-paraatissa

Lassijuhani • 03.06.2013 21:35 • 7 kommenttia. UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

São Paulon pride-tapahtumat keräävät kaduille valtavan määrän ihmisiä. Kuva on aiemmalta vuodelta.
Yli miljoona ihmistä osallistui Brasilian suurimman kaupungin, São Paulon gay pride-paraatiin sunnuntaina. Marssijat kävelivät valtavan sateenkaarilipun alla kantaen julisteita, joissa muiden muassa luki ”Emme enää mene takaisin kaappiin”.

Maan kulttuuriministeri Marta Suplicy totesi marssijoille pitämässään puheessa: ”Meidän on muutettava perustuslakia niin, että olemme kaikki kansalaisia samoin oikeuksin.”

São Paulossa on järjestetty gay pride joka vuosi sitten vuoden 1997, ja osallistujien määrä on jatkuvasti kasvanut. Sotilaspoliisi lakkasi julkistamasta virallisia lukuja kuusi vuotta sitten, jolloin marssiin osallistui kaksi ja puoli miljoonaa ihmistä. Järjestäjien mukaan gay prideen osallistui vuonna 2011 yli neljä miljoonaa ihmistä.

Tämän vuoden osallistujamäärää verotti epätavallisen kylmä ja runsassateinen sää.

São Paolon gay pride-paraatiyhdistyksen puheenjohtaja Fernando Quaresma totesi: ”Paraati ei ole sesongin ulkopuolella järjestettävä karnevaali. Se on valtavaa näkyvyyttä saanut liike, jonka järjestää päivittäisistä ennakkoluuloista ja syrjinnästä, väkivallasta, vihasta ja suvaitsemattomuudesta kärsimään joutuva yhteisö.”

Vuonna 2012 São Paulosta tuli Brasilian ensimmäinen osavaltio, joka laillisti homoavioliitot. Viime kuussa homoavioliitot hyväksyttiin lopulta kautta liittovaltion Brasilian kansallisen oikeusneuvoston tekemällä päätöksellä. Liittovaltion kongressin on kuitenkin vielä hyväksyttävä laki homoavioliitoista, mitä uskonnolliset ryhmittymät yrittävät jarruttaa.

Quaresma sanoi: ”Lakiasäätävät elimet eivät ole täyttäneet tehtäväänsä säätää laki, jolla lopetettaisiin yhteiskunnallinen epäoikeudenmukaisuus. Uskonnolliset fundamentalistit hyökkäävät maalista valtiota ja homojen, lesbojen, biseksuaalien ja transsukupuolisten kansalasioikeuksia vastaan.”

Vaikka Brasilia on edistyksellinen lähestyessään tasa-arvoisen avioliiton laillistamista, se pysyy syvästi katolisena maana, ja homoseksuaalisuuden vastustaminen on laajalle levinnyttä. Huhtikuussa katolinen pappi Roberto Francisco Daniel julistettiin pannaan hänen erottuaan tehtävästään vastalauseena sille, että kirkko vastustaa homojen oikeuksia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuolla eteläisellä pallonpuoliskolla kaikki on niin suurta; Sydneyn ja tuon São Paulon Pridejä myöten.

Vielä kun Kiina saataisiin moninaisuuteen mukaan, niin siellä olisi helposti ainakin 69 miljoonan ihmisen Pride.

Sekä tietenkin nuo katoliset, ortodoksiset ja muut umpi-kristilliset ja ääri-islamistiset maat.
hlbt-ihmiset ovat olleet todella armollisia antamaan kuitenkin anteeksi entisille kuolemaan ja vankilaan tuomitsijoille ja vainoajille heidän pahat tekonsa.
Olisikohan muuten niin, että hlbt-ihmiset ovat kenties vähiten muita ihmisiä vainonnut ryhmä tällä planeetallamme - tai ainakin kristittyihin ja muslimeihin, sekä äärioikeisto/vasemmistolaisiin ja mongoleihin verrattuna.

Kommenttia muokattu: 03.06.2013 klo 22:09
  human • 03.06.2013 21:48
Photoshopattu, näkee pikseleistä.
  Ei_abioliittoa_homoille (ei rekisteröitynyt) • 04.06.2013 13:47
Salaliittoteoriakortti on aina herkullista panna paukauttaa pöytään... onhan? :)
  smo • 04.06.2013 13:50
Voi pientä...
Taitaa olla taas päivä pilalla kun Etelä-Amerikassakin halutaan astua esiin ihmisoikeuksien puolesta.

On muuten ollut fotoshoppaajilla paljon työtä...
www.google.com
  Public eye • 04.06.2013 15:47
E_A_H:lle

Niin taitaa olla helpompaa sulkea silmät ja korvat kuin uskoa totuus.
  Vivirose (ei rekisteröitynyt) • 04.06.2013 23:49
Yo dawg, I herd you like trolling so I put troll in your troll so you can troll while trolling? Mikä edes on abioliitto, abien liitto? Kaikista parasta lienee se ettei aidon ja feikin eroa tunnista, koska perustelujen taso on yhtä väsynyttä vitsiä. Joku repii vielä pelihousunsa...

Niin ja ihan oikeasta aiheesta: Ihan mahtava määrä ihmisiä ja vielä hyvän asian puolesta. Tulee aina niin hyvä mieli kun huomaa, että tässä maailmassa on vielä ihmisiä hyvällä tahdolla.
  Totta joka sana (ei rekisteröitynyt) • 05.06.2013 08:09
Mikä muuten on ABIOLIITTO? Abit solmii liiton? ;D
  Riquman1990 • 06.06.2013 22:50
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy