ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Ylen toimittajalle kylmää kyytiä Venäjällä tiedotustilaisuudessa

vaeltaja2006 • 02.06.2017 10:17 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Ylen toimittajan kohtelu Venäjän ulkoministeriön tiedotustilaisuudessa on päässyt kansainväliseksi uutiseksi. Samalla Tsetsenian tilanne on saanut lisää julkisuutta. Perjantaina 2.6.2017 klo 12 Amnesty osoittaa mieltään Venäjän suurlähetystöllä Helsingissä.

Ylen uutisissa näytettiin lyhyt katkelma Erkka Mikkosen ja Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Marija Zaharovan sananvaihdosta. Venäjällä Ylen toimittajan kopeaa kohtelua esittävää videota on katsottu satoja tuhansia kertoja. Koko pitkä tiedotustilaisuus on youtubessa. Kysymys koski homovainoja ja homojen surmaamisia Tsetseniassa. Keskiviikon tiedotustilaisuudessa Zaharova ikään kuin kääntyi puhumaan Tsetsenian presidentille, Kadyroville ja pyysi tätä päästämään Erkka Mikkonen Tsetseniaan katsomana omin silmin, onko siellä homojen vainoa. Zaharova sanoi lopuksi: ”Miksi tämä teema pitää politisoida”. Sananvaihto kesti monta minuuttia.

Myös Trumpin ja hänen tiedottajansa Sean Spicerin tiedotustilaisuudet ovat käyneet raaemmiksi. Ei-myötämielisiltä toimittajilta on otettu pois puheoikeus ja toimittajia on pilkattu heidän kysymyksistään. Saksassa samankaltainen tilanne on syntynyt, kun nuori toimittaja yhä uudelleen kyselee hallituksen infoissa, miksi Saksaan ei saada tasa-arvoista avioliittoa. Hallituksen edustajat alkoivat pilkata hänen vaaleanpunaista villapaitaansa.

Mikkonen kertoi myöhemmin Ylen uutislähetyksessä, ettei hän lähde Groznyyn, koska Ylen toimittajat eivät käy järjestetyillä matkoilla. Siellä esitellään vain se, mitä vallanpitäjät haluavat näyttää.

Kun ranskalainen satiirilehti Charlie Hebdo julkaisi kuvia Kadyrovista, suussa oli kikkeli. Groznylainen oikeusistuin vaati torstaina, että kaikki internet-sivut, joilla on kuvia Charlie Hebdo -lehdestä, on sensuroitava pois näkyvistä Tsetseniassa.

Amnestyn mielenosoitus Venäjän suurlähetystöllä Tehtaankatu 1 alkaa tietojemme mukaan klo 12.


Erkka Mikkonen Venäjän ulkoministeriön tiedotustilaisuudessa, alkaa kohdasta 1:00:20Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hyvä Erkka! Teit miehen teon! Maamme poliitikoilla ei ole munaa puhua Venäjän homovainosta. Soinikin vain nuoleskeli Lavrovia Porvoossa ja jatkoi suomettumisen perinnettämme..........
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 02.06.2017 15:58
Komppaan edellistä! Rohkee veto!
  näio (ei rekisteröitynyt) • 02.06.2017 16:18
Aivan oikein Ylelle. Saavat mitä ansaitsevat, mokoma puolueellinen, anarkistinen, valehteleva (kun se heidän omaan pirtaansa sopii), vihervasemmistolainen mädätys-media.
  Totuuden Laukaus (ei rekisteröitynyt) • 02.06.2017 22:24
Niin, kyllähän Yle sai tästä sulan hattuunsa, ihan oikeutetusti. Sen toimittaja teki kysymyksen, jonka vastauksesta (tai vastaajan hermostumisesta) syntyi kansainvälinen uutinen.
  smo • 03.06.2017 07:25
Lämmmittää tietää, että Venäjällä on rohkeaa vartijakuntaa tarvittaessa nostamassa hankaliakin asioita pinnalle. Hieman kyllä huolestuin Mikkosen puolesta.
  Yesman • 03.06.2017 10:03
Kirjallinen kysymys ulkoministeri Timo Soinille Tsetsenian homojen ihmisoikeuksista

Kansanedustaja Hanna Sarkkinen (vas) on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen Tsetsenian homojen kohtelusta: ”Miten Suomi voi toimia kansainvälisesti Tšetšenian homoihin kohdistuvien ihmisoikeusloukkausten lopettamiseksi ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeusloukkausten ja syrjinnän loppumiseksi?”, koska Timo Soini ei ole kertonut, ottiko hän Tsetsenian homovainon esille tavatessaan Venäjän ulkomisteri Sergei Lavrovin. Sarkkinen toteaa kysymyksessään mm., että ”Suomen tulee yhdessä muiden EU-maiden ja kansainvälisen yhteisön kanssa toimia, jotta Venäjän ja Tšetšenian viranomaiset toimisivat homoihin kohdistuvan vainon ja syrjinnän lopettamiseksi ja tutkisivat perusteellisesti Tšetšenian homoihin kohdistuvat ihmisoikeusrikokset ja jotta maat toimittavat rikoksiin syyllistyneet oikeuteen. Lisäksi Suomen on toimittava kansainvälisesti vainojen uhrien auttamiseksi”.

Muiden muassa Ruotsi, Britannia, Saksa, Ranska ja Hollanti ovat yhteisessä kirjeessään Lavroville vaatineet Venäjää painostamaan Tsetseniaa lopettamaan homojen vainoamisen. Koska Soini sanoi, ettei Suomi toimi julkilausumapotiikan kautta, vaan kahdenvälisesti, Sarkkinen haluaa nähdäkseni tietää, mitä se käytännössä tarkoittaa.
www.eduskunta.fi
Kysymyksen käsittely eduskunnassa
www.eduskunta.fi

Kommenttia muokattu: 03.06.2017 klo 10:53
  Havainnoija • 03.06.2017 10:49
No mutta eikö yksikään porvaripuolueiden edustaja ole Suomessa aktiivisesti huolissaan Tsetseniasta, missä homoja on viety keskitysleireihin, kidutettu ja tapettu ?

Entä ne kansalaisvapaudet ? Vapaus elää, yrittää ja tehdä vapaasti valintoja. Eikö ne olleet heidän erityisosaamistaan ?

Ai niin se on päällä se laki alkoholikaupan vapauttamisesta, ettei millään jaksa keskittyä muihin vieraampiin asioihin.

Prosentti sinne tai prosentti tänne. Sitä pitääkin miettiä pitkään, koska niin monen onni ja elämä on siitä kiinni.
  Bruce (ei rekisteröitynyt) • 05.06.2017 19:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy