ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

YLE vähentää siis ´poleemisuutta´

jnsto • 12.11.2011 08:47 • 7 kommenttia. NÄKÖKULMAT
Yleisradiossa radiokanavien ohjelmauudistuksen yhteydessä lopetetaan keskustelua herättäneitä ohjelmia. HS:n uutisessa (12.11. D9) päätös muotoillaan "poleemisen puheen vähentämiseksi". Yle Radio 1:n vaikenijoita ovat lehden mukaan Kirsi Virtanen, Kalle Haatainen ja Markku Heikkinen.

Yle Radio 1 muuttuu entistä selkeämmin kulttuurikanavaksi, kertoo HS.

Mistähän mallit on haettu.. Poleemisuuden vähentäminen viittaa siihen, että Yle 1 etsii esikuvia jostain Jussi Koskiluoman (radion ohjelmapäällikkö sodan jälkeen ja lyhyen aikaa koko talon ohjelmajohtaja) ja Alpo Routasuon (suunnittelupäällikkö Koskiluoman arvomaailman aikaan) maailmasta. Kun Eero Saarenheimo nimitettiin kulttuurikanavaksi alkujaan profiloidun rinnakkaisohjelman vastaavaksi 60-luvulla pari vuotta ennen Revon menoa taloon, Saarenheimo kuvasi Radion näkökulmasta ohjelmassa siihen suuntaan, että tehdään kanavaa mahdollisimman harvoille kuuntelijoille. Vaikka Yle 1:n hitti lieneekin historiallisen formaattinsa pitänyt Lauantain toivotut, keskusteluohjelmat ovat kuitenkin keränneet kanavalle muutakin yleisöä.

Ohjelmaneuvostojen pitkinä vuosikymmeninä Ylessä tunnettiin sanonta "läpäisyperiaate". Sen puitteissa huolehdittiin jostain poliitikkojen toivomasta ilman tarkkoja päätöksiä.

Taitaa Yle1:n poleemisuuden vähentäminen heijastaa tätä Katainen-Räsänen -hallituksen aikaa, läpäisyperiaatteen henkeen.

Myös tuon kanavan ohjelmistoon kuuluvien hartausohjelmien puhujat valitaan Ylen organisaation ulkopuolella. Kirkon tiedotuskeskuksessa Katajanokalla on ehkä sielläkin nähty ajan merkit taivaalla ja radiopuhujiksi ilmaantuu entistä useammin homofobista sanomaa tukevia pastoreita. Naispappeuden vastustamiseen hartauksissa tuskin vielä kehdataan mennä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Markku Heikkinen on kunnostautunut glbt-aiheiden esiinnostajana.
  smo • 12.11.2011 09:10
Tämä uutinen on minulle varsinainen shokki. Juuri noita kolmea toimittajaa olen kuunnellut erityisen ahkerasti. Heillä on kiinnostavaa sanottavaa. Tuomas Enbuske jäi ilmeisesti karsimatta sentään? Kaikki nämä neljä toimittajaa ovat käsitelleet mielestäni ansiokkaasti ja monipuolisesti myös homoteemoja.

Karsintaan joutui nyt myös FST5:n mediakriittinen ohjelma. Sen viimeinen jakso ajettiin juuri äskettäin.
  JuhaniV • 12.11.2011 09:54
En ole lainkaan varma Enbusken ansioista, väittäähän hän virheellisesti homojen olevan yliedustettuina pedareissa.
  Poris (ei rekisteröitynyt) • 12.11.2011 12:53
Tähän kokonaiskuvioon YLEssä kuuluu myös se, että kaikki urheiluohjelmat siirtyvät Radio Puheen kanavalle ensi vuoden alusta lukien. Tähän saakka Radio Puhe on ollut asiapuheen kanava. Nyt siirrytään viihteen puolelle.
  vaeltaja2006 • 12.11.2011 15:33
Muutoksen tuulia on tosiaan havaittavissa. Saattaa hyvinkin johtua siitä, että nykyisistä johtohenkilöistä ja päättäjistä moni on valinnut joko välinpitämättömyyden tai korvannut tiedon ennakkoluuloilla, tahallisella tietämättömyydellä ja tiettyjen kansanryhmien halveksimisella.

Helsingin seurakuntien eilisiltainen lähetysmäärärahapäätös uutisoitiin heti Hesarissa, MTV3:n ja Nelosen verkkosivuilla. Ylen verkkouutiset päivystää koko yön, mutta uutista ei ilmestynyt. Lähetin uutisvinkin, mutta Ylen verkkouutiset ei ole vieläkään kertonut asiasta, ei edes paikallinen Helsingin ja Uudenmaan aluetoimitus. Ehkä tämäkin jotain kertoo.
---
Kotimaa24-verkkolehdessä fundamentalistit ovat ulostautuneet kaapeistaan. Suorastaan fanaattista ja vihamielistä porukkaa.
  Hannu, Tre (ei rekisteröitynyt) • 12.11.2011 17:20
Ei se Hesarinkaan linja enää niin avoin ole, uuden tunnustuksellisesti helluntailaisen päätoimittaja tulon jälkeen. Esim. raamattua kyseenalaistavat kommenit eivät enää pääse niin uutisten verkkokeskusteluihin, mutta raamatun pohjalta esitetyt mielipiteet sinne pääsevät. Hesarin verkkokeskustelussa oli noitten lähetystyömäärärahojen keskuskustelussa vedottu raamattuun, mooseksen kirjoihin ja paavalin kirjoituksiin ja laitoin niistä vain keskustelukommentin sinne, että eikös siihen perisyntiin syyllistynyt alunalkaen ihan heteropari (aatami ja eeva), eikä siihen ollut homoilla tai lesboilla osaa eikä arpaa, joten mitäs syytä niin suuresti syytellä näistä pienemmistä "synneistä" - kommenttiani ei julkaistu, eli jokin linja siellä on raamatun kommentoinnin suhteen.

Tuo YLE:n linjanmuutos alkaa muistuttaa elävästi entisen Itäblokin, tai Berlusconin italomediaimperiumin sisältöpolitiikkaa - kummasti se kokoomustaustaisen nykyisen Ylen pääjohtajan ja taustajoukkojen linja mukaelee neuvostohenkeä - vai kekri-aikako sen herätti eloon.
  ylenhjyvästi (ei rekisteröitynyt) • 13.11.2011 00:02
Kyllä nyt taitaisi täälläkin joillekuille olla foliohatun käyttämisen paikka. Kaikki kanavat, sekä Ylen että kaupallisten, uudistavat aika ajoin ohjelmistojaan. Näin pysyvät sekä tekijät, että yleisöt virkeinä ja ajassa kiinni. Se, että jotkut ohjelmat tulevat elinkaarensa päähän, ei ole merkki mistään muusta, kuin että niiden elinkaari todella on päättymässä ja on aika kehittää uutta ja kiinnostavaa. Hiipuvia yleisösuhteita ei kenelläkään ole syytä jäädä katsomaan sivusta. Se olisi rahan tuhlausta.
  Vartija (ei rekisteröitynyt) • 14.11.2011 17:48
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy