ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Yle: "Ullavan cowboyt" nyt

Sami Mollgren • 30.05.2016 07:40 • 3 kommenttia. IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ • KOTIMAA

Suomen maaseudullakaan ei tarvitse piilottaa seksuaalista suuntautuneisuuttaan aidanseipäiden taakse.
Yle haastattelee kymmenen vuotta sitten TV:ssä esitetyn "Ullavan cowboyt" -dokumentin pariskuntaa näiden tunnelmista nyt. Jyrki Meriläinen ja Simo Jurmu nähtiin ruudussa keväällä 2006.

Pohjanmaan maaseudulla elävän homoparin elämästä kertovaa dokumenttia esitettiin muidenkin Pohjoismaiden TV-ruuduissa.

Pariskunnan mukaan dokumentista tullut palaute oli myönteistä ja johti myös uusien ystävyyssuhteiden syntymiseen. Yksi tavoite dokumenttiin osallistumisessa oli edistää maaseudun homojen asemaa. Meriläisen mukaan moni on tullut kaapista sittemmin, samoin homojen elämä on helpottunut maaseudulla.

Dokumentissa oli esillä esimerkiksi molempien vanhemmat. Omalta kohdaltaan miehet kokevat homopariskuntaan totutun paikkakunnalla, alkujännityksen jälkeen.

Pariskunta on pitänyt yhtä 15 vuoden ajan. Rivitalohuoneisto on vaihtunut omakotitaloon. Ainakaan vielä parisuhdetta ei ole virallistettu - vaikka toki asiaa on käsitelty.

Etenkin keväällä maanviljelys ja navetan 45 lehmää pitävät parin kiireisinä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kiva kuulla, että kavereilla menee hyvin. Näyttävät ihan aikuisilta.
  RJ (ei rekisteröitynyt) • 30.05.2016 09:17
Hienoa homoseksuaalisuuden arkipäiväistämistä kaiken ja joitakin ihmisiä vieraannuttavan tositv- ja muun glitterhömpän ulkopuolelle.
Tuosta kuvituskuvasta muuten - eivät näytä olevan aidanseipäitä vaan ihan oikeita heinäseipäitä.
  Public eye • 31.05.2016 11:28
Ovat kuitenkin puretun/poistetun aidan seipäät. Maalla lienee monikäyttöisyys kunniassaan.
  smo • 31.05.2016 12:23
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy