ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

YLE Fem: Seportaasi: Älä lyö drag queeniä

21.03.2013 21:04 • 5 kommenttia. TELEVISIO • KOTIMAA
Helsinkiläiset drag queenit lähtevät maaseudulle tutkimaan, miten heihin siellä suhtaudutaan. He käyvät tanssilavoilla, kahviloissa ja karaokebaareissa. Inbreed Film, 2013.

Torstai 21.3. klo 21.05 - 21.30.
Lauantaina 23.3. klo 14.45 - 15.10 (uusinta)


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Haluaisin vielä mainita, että transseksuaalisuudesta puhuttiin Ylen Radio 1 -kanavalla viikko sitten perjantaina.

areena.yle.fi
  vaeltaja2006 • 23.03.2013 10:34
Jotenkin noissa jää usein viestittämättä "suurelle yleisölle" se olennainen asia, että transseksuaalisuus on täysin eri asia, kuin olla miehestä pitävä mies, eli homo.

Tosin drag voi sitten olla myös joko sukupuolirooli-asuolemus-parodiaa, tai tuota transseksuaalisuutta. Homo-miehellehän drageissä/transseksuaaleissa ei ole yhtään mitään seksuaalisesti puoleensavetävää - vaan päinvastoin.

Pääsääntöisesti drag-transseksuaalit ja biseksuaalit ovatkin toistensa parhaat kiinnostuskaverit.

Kommenttia muokattu: 23.03.2013 klo 12:30
  human • 23.03.2013 12:26
Ei missään tapauksessa ollut tarkoitus viestittää, että drag queenit ja transseksuaalisuus olisi sama asia. Kyllä "suuri yleisö" varmaan tietää jotain jo entuudestaan, ettei kaikkea tarvitse selittää pohjamutia myöten.
  vaeltaja2006 • 23.03.2013 13:15
Kuule, "suuri yleisö" ei tiedä vielä niin paljoa.

Tuosta tv-ohjelmastahan tulee sitä paitsi hieman sekava kuva asioista, kun siinä puhutaan "drag queeneistä", mutta käytännössä siinä ollaan aika paljolti "transseksuaaleja", miehiä mekoissa arkitilanteissa eikä showlavalla.
Draghän on enempi showtoimintaa ja mekkoilu arkitilanteissa enempi transseksuaalisuutta - tai transsukupuolisuutta. Clubeillakin dragit ovat lavalla ja transseksuaalit yleisössä, enimmäkseen.

Kommenttia muokattu: 23.03.2013 klo 20:02
  human • 23.03.2013 19:57
Kuule, dokumentissa oli nimenomaan kyse dragistä. "Suurelle yleisölle" - tai niille, jotka ovat vaivaantuneet ottamaan selvää - drag on viihdettä ja osaa kyllä erottaa drag esiintyjän transvestiitista, osaa erottaa liiottelun samaistumisesta - jos nyt edes huomaavat, kun kohtaavat transvestiitin. Kuten monesti on huomattu, ja mikä tuli tuossa Seportaasissakin esille, se on se "pieni yleisö" joka tuo omia ennakkoluulojaan äänekkäästi ilmi; suurin osa suomalaisista "ei ole neanderthalilaisia".

Drag on itseasiassa se helpompi tapa tuoda ilmi itseään, siinä tehdään pilaa, niin itsestä ja ennakkoluuloista puolin ja toisin. Ero transvetismiin on selkeä, drag on viihdettä, transvestiitit lasketaan sukupuolivähemmistöksi. Mitä tuohon viettelyyn naisen roolin omaksuessa tulee, käsittääkseni suuri osa transvestiiteista on heteromiehiä, joista osa naimisissa. Transvestiitti operoi monilla tavoin dragia henkilökohtaisemmalla ja haavoittuvammalla tasolla. Transvetismia esiintyy niin miehillä, kuin naisillakin, yleisempää tuo on miehillä ja mielletään erehdyksessä osaksi homoseksuaalisuutta. Naispuoliset transvestiitit pääsevät helpommmalla, koska pukeutuminen on vapaampaa ja ei ole niin sukupuolen odotuksiin sidottua kuin miehillä.
Homomiehet omaksuvat usein hyvin tyylitellyn ja äärimmilleen fetisoidun miehen roolin, sitä voi myös kutsua dragiksi tai jopa transvestismiksi. Itse näen nahkamiesten univormut osoituksena tästä viritetystä maskuliinisuudesta. Sisäinen tarve ohjaa pukeutumista.

Myös tuo olettamuksesi kiinnostuksesta on kyllä väärä, tosin voin puhua vain omasta kokemuksestani. Minulle joskus nuorena ja nätiksi laitettuna mekko päällä tuli paljon ehdotuksia, niin homoilta, kuin vielä itseään hakevilta heteroilta. (There is a GDM after all!) Sääli vain, heidän kiinnostus oli juuri transvetismi, joka taas ei minulle ollut se juttu. Mekko päällä en kokenut toteuttavani seksuaali-identiteetiäni, enkä pyrikinyt edes "menemään täydestä" ( --- mikä harmitti jotakuta niin paljon, että tarjosi joskus tennissukkia tisseiksi DTM:n tanssilattialle. Lenitoille tiedoksi, ainakin sukat olivat puhtaat..).
  SaintJudy • 23.03.2013 22:59
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy