ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Yksi Teistä -verkkonäyttely

Sami Mollgren • 11.12.2012 13:45 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Muotokuvia monimuotoisuudesta -teemainen valokuvanäyttely on käynnissä. Kuva näyttelyn esittelysivulta.
Muotokuvia monimuotoisuudesta -teemainen valokuvanäyttely on avattu nettiin.

Näyttelyn esittelykuvauksessa kerrotaan, että kuvien mallit ovat oululaisia nuoria aikuisia, joita yhdistää kuuluminen seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin. Kuvia on kaikkiaan kolmekymmentä.

"Halusin kuvata ystäviäni ja ihmisiä, jotka tunnen ja kertoa heidän elämästään", näyttelyn takana oleva Martu Väisänen kertoo. "Erilaisuus voi tehdä ihmisen haavoittuvaiseksi ja johtaa eristäytymiseen, mutta tahdon näyttää tuntemieni ihmisten elämän moninaisuuden. Yksinäisyyden vastapainona kuvissa on iloa ja leikkisyyttä, joka nousee yhteisöllisyydestä."

Kuvattavat esiintyvät kaupungin katoilla, eläinmuseossa ja öisellä suolla, itse valitsemissaan ympäristöissä joko urbaanissa tai luonnonmaisemassa. Myös Oulun yhtenä maanmerkkinä näkyvät Toppilan siilot ovat mukana.

Väisänen kertoo soveltavansa työssään niinsanotun voimauttavan valokuvauksen periaatteita. Voimauttavassa valokuvauksessa kuvaaja etsii yhdessä kuvattavan kanssa oikean ympäristön ja tunnelman, joka parhaiten tuo kuvattavan persoonallisuuden esille. Samalla kuvattava voi löytää itsestään uusia puolia ja oppia näkemään itsensä uudella tavalla.

Monissa kuvissa on mukana värikkäitä esineitä, jotka tuntuvat erottavan ihmiset luonnosta, jonka keskelle he ovat etsiytyneet. Väisänen kertoo, että osassa kuvista on Edi Smallroadin tekemää värikästä grafiikkaa, joka antaa valokuville sarjakuvamaisia ja unenomaisia piirteitä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy