ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

YK:n pääsihteerille osoitettavan kiitoslausunnon maininnat hlbti-vähemmistöistä pois Venäjän vaatimuksesta

Sami Mollgren • 15.12.2016 08:20 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon ja keskiviikkona juuri paljastettu virallinen muotokuva YK:n päämajassa. (kuva: Seth Wenig / AP / Lehtikuva)
Venäjä ei halunnut YK:n väistyvälle pääsihteerille osoitettavaan kiitoslausuntoon mainintaa siitä, että tämä on vuosikymmenen mittaisen toimikautensa aikana edistänyt seksuaali- ja sukupuolivähemmistihin kuuluvien oikeuksia.

Uutistoimisto Reutersin uutisesta kertoi Suomessa Helsingin Sanomat.

Kymmenen vuotta YK:n pääsihteerinä toiminut Ban Ki-moon väistyy tehtävästään ennen vuodenvaihdetta, ja 15-jäseninen turvaneuvosto kokoontui kunnianosoitukseksi järjestön päämajassa New Yorkissa, jossa paljastettiin väistyvän pääsihteerin muotokuva.

Venäjää lukuunottamatta turvaneuvoston jäsenet olisivat halunneet mainita lausunnossa hlbti-vähemmistöt nimeltä: “Kiitos teidän, herra pääsihteeri, naisia, nuoria ja LGBT-yhteisöä on kuunneltu ja autettu, ja tänään heidän äänensä kuuluu voimakkaampana ja vahvempana niin päämajassamme kuin ympäri maailman.”

Uutistoimisto Reuters kuitenkin kertoo diplomaateilta saamaansa tietoon viitaten, että Venäjä vastusti muotoilua. Tämän vuoksi turvaneuvosto hyväksyi lausunnon, jossa yksittäisiä ihimsryhmiä ei nimetä tarkemmin: pääsihteerin ihmisoikeuksia edidtäneen työn ansiosta “kaikkein haavoitetuimmassa tai marginalisoiduimmassa asemassa olevat ovat tulleet kasvavassa määrin kuulluiksi ja autetuksi YK:ssa.

Pääsihteeri on puhunut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta monissa yhteyksissä, mutta hän on kohdannut näkemyksilleen vastustusta erityisesti Afrikasta, arabi- ja muslimimaista sekä Venäjältä ja Kiinasta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Venäjälla näyttää olevan todella vaikeaa myöntää ja varsinkin hyväksyä tosiasiat, saisivat kyllä hävetä toimintaansa.
  Anton (ei rekisteröitynyt) • 15.12.2016 16:05
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy