ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Yhä vakuuttavampia näyttöjä eläinkunnan homosuhteista

JuhaniV • 15.08.2011 20:52 • 7 kommenttia. SATTUMAT
Peipot ovat uusi eläinryhmä, jossa tutkijat ovat osoittaneet olevan samaa sukupuolta olevia pariskuntia.

Seeprapeipot ovat yksiavioisia. Tutkijat ovat nyt todistaneet näillä peipoilla ilmenevän saman sukupuolen pariskuntia, jotka ovat yhtä uskollisia ja kiintyneitä toisiinsa kuin vastaavat heteroparit. Tämä tuli todennettua Kalifornian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa.

Helsingin Sanomat kertoo uutisessaan Behavioural Ecology and Sociobiology -aikakausjulkaisussa julkistetusta tutkimuksesta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tätäkö se homous on: todistella jatkuvasti sen luonnollisuutta jne, koska eläinkunnassakin näin tapahtuu?

Mitä näillä tutkimuksilla oikein yritetään kertoa? Itse en ainakaan niin alas vajoa, että alkaisin omaa seksuaalikäyttäytymistä rinnastamaan eläinkunnan vastaavaan. Ainakin itse koen asian tunnetasolla, mutta mitenkäs eläimet? Hyvin pitkälle he toimivat vaistojensa varassa ja jonkun tsirp-tsirp-hömötiasen aivokapasiteetti ei varmasti käsitä mitä "rakkaus" tarkoittaa. Uskoisin ainakin näin, että lintujen parinmuodostusvietti pohjautuu aivan eri tarkoitusperiin kuin ihmisillä.
  jsspsj (ei rekisteröitynyt) • 16.08.2011 13:14
Ihminen kuuluu isoihin ihmisapinoihin eli ihminen on eläin.
Yllä on artikkeli, jossa kerrotaan homoja olevan muissakin eläinlajeissa kuin ihmisessä. Ei sen kummempaa.
  Ihmisapina (ei rekisteröitynyt) • 16.08.2011 23:44
Mutta sillä pienellä erotuksella, että tutkimus apinoiden homoseksuaalisista suhteista olisi hieman lähempänä meitä ihmisapinoita. Linnut kun eivät ole edes nisäkkäitä. Mut, mut...

Mutta pointtina onkin, että keitä nämä täällä julkaistut artikkelit palvelevat? Minua ne ainakin provosoivat ja pistävät miettimään, että onko eläinkuntien vähemmistöseksuaalinen käyttäytyminen mikään osoittamaan sitä, miten me ihmiset elämme tai olisimmeko yhtään sen normaalimpia homofobiasta kärsivien keskuudessa? Niin paljon kun olen kuullut ihmisiä käyttävän puolustuksenaan esim. homopigviineja tai lesbosuhteita luovia lokkeja, että ihmetyttää vain.

Tuskinpa homoliike ihan vain "huvikseen" julkaisee tuollaisia artikkeleja sivuillaan, jos sillä ei kerta mihinkään pyritä?
  jsspsj (ei rekisteröitynyt) • 17.08.2011 08:52
Tieteellisten tutkimusten lukeminen on täysin vapaaehtoista. Jos ei kiinnosta, ei tarvitse klikata linkkiä, joka vie tieteellistä tutkimusta käsittelevään artikkeliin. Ei se sen vaikeampaa ole.
  Ihmisapina (ei rekisteröitynyt) • 17.08.2011 16:13
Tuskinpa näitä eläinkunnan homoparijuttuja tarvitsisikaan missään julkaista, elleivät tietyt piirit toistuvasti levittäisi totuutena propagandaansa homouden "luonnonvastaisuudesta" ihmisen tahallaan keksimänä ja ylläpitämänä ilmiönä. Nämä väitteet on helppo kumota osoittamalla, että vapaassa luonnossa esiintyvä asia ei voi olla luonnonvastanen.
  Public eye • 17.08.2011 16:23
Öhöm, eli jos ei kanava ohjelma kiinnosta niin vaihda kanavaa? Ei se nyt ihan noinkaan mene. Kyllä minä haluan tietää, mihin tällä uutisoinnilla halutaan pyrkiä.

Public eye: Pointti olikin se, että näiden tutkimusten toitottaminen ei tule auttamaan mitenkään homofobisia ihmisiä pääsemään ulos homovihastaan. Homoja inhoavat perustelevat inhonsa millä tahansa, eikä tunnepohjaisten latausten esittämiseen tarvita mitään erinäistä "propagandaa". Tieteen valossa kun eläinkunnassakin homoseksuaalinen käyttäytyminen on vähemmistökäyttäytymistä, joten niiden tutkimusten mukaan näin se on ihmisillä ja täten se pysyy poikkeavana käytöksenä.

Itse homona olen huomannut, ettei tuo homoviha todistelemalla ja itkemällä parane, eikä asiaa auta yhtään sen enempää seksuaalisuuden politisointi vasemmiston ja vihreiden leireihin ja väittää kaikkia erimieltä olevien levittävän "propagandaa".
  jsspsj (ei rekisteröitynyt) • 17.08.2011 23:35
Jospa tämän uutisen lukisi vain luonnontieteellisenä tutkimuksena, jossa todetaan seeprapeippojen parista löytyvän urospareja aiemmin oletettujen pelkkien heteroparien lisäksi?
  mopsi22 • 18.08.2011 14:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy