ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

World OutGames peruutettiin muutama tunti ennen ensimmäisiä tapahtumia

vaeltaja2006 • 27.05.2017 10:33 UUTISET: URHEILU
World OutGameseihin valmistauduttiin Miamissa Floridassa. Monet hlbtiq-urheilijat olivat jo matkalla Miamiin, kun tuli tieto kisojen peruuntumisesta. Tiettävästi ketään suomalaista ei ollut lähdössä kisoihin. OutGamesit loppuvat nyt lopullisesti.
Tieto kisojen peruuttamisesta tuli Facebookiin perjantaina. Avajaiset, loppuseremoniat ja urheilutapahtumat peruuntuvat. Vain vesiurheilulajeja, jalkapallo-ottelut ja country-western -tanssikilpa järjestetään, samoin rinnalle suunniteltu kulttuuriohjelma ja ihmisoikeuskonferenssi.Jotkut urheilijat ovat perustaneet oman facebook-sivun, jossa järjestellään ”omia” kisoja. www.facebook.com

Alunperin ohjelmassa oli kilpailuja yli 20 urheilulajissa. Paikallinen tv-kanava kertoi, että urheilijoiden rekisteröitymistiski on suljettu. Paikalla on jo käynyt joidenkin maiden joukkueita ihmettelemässä. Miami herald -lehden toimittaja tapasi 30-päisen Meksikon joukkueen.

Kaupunki on tukenut tapahtumaa sadoilla tuhansilla dollareilla, mutta kilpailupaikkojen järjestäjille ei ole maksettu vielä dollariakaan. Peruuntumisen syynä ovat taloudelliset asiat. Huhtikuussa mukaan ilmoittautuneita urheilijoita oli vain 2 000 ja se oli merkki huonoista ajoista. Yleensä Gay Gameseihin ja OutGameseihin odotetaan 10 000 – 15 000 osanottajaa.

OutGames jakoi urheiluväkeä

OutGamesit erkaantuivat kansainvälisistä Gay Gameseista 2000-luvun alkupuolella. Vuoden 2006 Chicagon Gay Gamesien rinnalle tulivat Outgames-kisat Montrealissa. Sen jälkeen OutGameseja on pidetty 2009 Kööpenhaminassa ja 2013 Antwerpenissä. Viime vuonna käytiin neuvotteluja, joilla kisat jälleen olisi yhdistetty, mutta neuvottelut kariutuivat.

Gay Gamesit jatkuvat entiseen tapaan. Niitä on ollut yhteensä yhdeksän, niistä viisi USAssa. Muualla maailmassa ovat olleet Vancouverin kisat 1990, Amsterdamin kisat 1998, Sydneyn kisat 2002 ja Kölnin kisat 2010. Seuraavat kisat ovat Pariisissa 2018.

Urheiluseura HOTista kerrottiin lauantaiaamuna, että Suomesta ei tiettävästi ole kukaan lähtenyt Miamiin, vaikka kisoja hieman markkinoitiin urheiluseuran kotisivulla.

Korjaus 31.5.2017: Myöhemmin on kuultu, että Same-sex-kilpatanssipari Santra Rinne ja Piia Korpi matkustivat Suomesta Miamiin. Asiasta on heidän facebook-sivullaan.


PÄIVITYS 27.5.2017 klo 19.30

Miami Beach Police Department ja valtionsyyttäjän virasto ovat yhdessä päättäneet suorittaa tutkinnan. Epäilynä on petos.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy