ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Wilde

Hank • 02.07.2003 14:41 ELOKUVAT JA SARJAFILMIT
Ohjaus: Brian Gilbert
Englanti, 1997

Pääosissa:
- Oscar Wilde - Stephen Fry
- Lord Alfred 'Bosie' Douglas - Jude Law
- Lady Speranza Wilde - Vanessa Redgrave
- Constance Lloyd Wilde - Jennifer Ehle
- Lady Queensberry - Gemma Jones


Elokuva kertoo Oscar Wilden tarinan. Hän oli nero, runoilija, näytelmäkirjailija ja voisi sanoa, ensimmäinen moderni mies.

Homoseksuaalisuuden huomaaminen omassa itsessään aiheutti Wildessä valtavaa ahdistusta ja tuskaa sillä hän kamppaili isyyden, avioliiton ja sen velvotteiden sekä Lordi Alfred Douglasia kohtaan tuntemansa pakkomielteisen rakkauden välillä.

Bosien isä nosti poikansa ja Wilden suhteesta oikeusjutun, mutta Wilde kieltäytyi lähtemään maasta ja näinollen hänet tuomittiin kahdeksi vuodeksi pakkotyöhön.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy