Westerwelle eilen Kiinassa, sitä ennen Japanissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

16.1.2010 Westerwelle Kiinassa

Miten sattuikaan! Kiina kielsi ensimmäisen Mister Gay-Kiina -kilpailun. Samana päivänä Westerwelle saapui Kiinaan. Täytyy vielä tarkistaa, oliko Mronz mukana.


Saksan ulkoministeri rakkaansa kanssa Japanissa

Oltiin Japanissa. Vierailun 154-sivusessa virallisessa ohjelmassa on omistettu 4 sivua Michael Mronzin, ulkoministerin puolison erityisohjelmalle. Ohjelmassa mainitaan, että perinteisesti puolisolle on rouvien ohjelma. Ohjelmassa ei kuitenkaaan mainita Mronzin statusta, vaan tekstissä lukee vain, että "ulkoministerin ja Michael Mronzin ohjelma".

Mronz on vieraillut suurlähettilään vaimon seurassa eri kohteissa. Tokiossa Mronz otti osaa viralliseen ohjelmaan, mm. käytiin tärkeimmässä usonnollisessa pyhäkössä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vaikka kotimaassaan Westerwellen miespuoliso ei ole aiheuttanut erityistä huomiota, maailmalla on huomattu, että ulkoministeri liikkuu virallisella vierailulla miesseurassa. Lehdistö pidättäytyi mainitsemasta asiaa sekä Japanissa että Kiinassa.

Tällä nettisivulla on hauskoja kuvia vierailulta Japanissa
http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/6717


14.1.2010 Westerwelle haastaa normaalit

Saksan ulkoministeri Guido Westerwelle haastaa normaalit. Hän on matkustanut virkamatkalle Japaniin ja Kiinaan puolisonsa Michael Mronzin kanssa. 43-vuotias elämänkumppani on ensi kertaa mukana pidemmällä ulkomaanmatkalla ulkoministerin mukana. Lähi-Idän matkalla Mzonz oli kotona, koska Westerwelle vieraili Saudi-Arabiassa ja Jemenissä, joissa homoseksuaalisuudesta tulee kuolemanrangaistus.

Japanissa ja Kiinassa Mronz seuraa puolisoaan lauantaihin saakka. Tokiossa he osallistuivat jo uuden vuoden juhlintaan. Mronz on mukana "puolisoille tarkoitettussa" ohjelmassa. Hän vieraili museossa, kun ulkoministeri puhui politiikkaa hallituksen edustajien kanssa.

Japanissa homoseksuaalisuus on edelleen tabu. Bild-lehden mukaan Japanissa hallituspiireissä sanottiin, että homoseksuaalisuus on okei taiteilijapiireissä, muttta politiikassa ja taloudessa se on suuri tabu.

Mronz ottaa asian kevyesti. Hän sanoo, että he ovat aikaisemminkin matkustelleet yhdessä. Nyt tosin puoliso on ulkoministeri. He ovat yhdessä käyneet virkamatkoilla jo Roomassa ja Tukholmassa.


12.1.2010 Westerwelle edelleen kuolemanvyöhykkeellä

Saksan ulkoministeri jatkaa Lähi-idän matkaansa. Saudi-Arabian jälkeen oli vuorossa Jemen. Sieltä hän lentää Katariin ja Arabi-Emiraatteihin. Matkaohjelmassa on siis neljä maata, jotka vainoavat homoja. Katarissa voi saada 5 vuotta vankeutta, Emiraateissa 14 vuotta. Saudi-Arabia ja Jemen teloittavat. Saksalainen lehdistö puhuu Westerwellen ”kuumasta” matkasta.

Maanantaina Jemenissä keskeisenä teemana oli taistelu terrorismia vastaan. Westerwellen yksityiselämästä vaiettiin puolin ja toisin.

Ennen Lähi-Idän matkaa Westerwelle kävi myös NATO-kumppanissa, Turkissa. Sielläkin ilmapiiri oli ystävällinen. Tosin siellä homoseksuaalisuus on ollut sallittua jo vuodesta 1858, mutta se on suuri tabu. Turkin skandaalilehdet vaikenivat Westerwellen perheasioista, vaikka ne muuten ovat hyvin ärhäkkäitä. Westerwelle toivottaa Turkin EU-jäseneksi, kun taas heterot hallituskumppanit Saksan kristillisdemokraateissa haluavat pitää Turkin kaukana ulkopuolella.

11.1.2010 Ensin Saudi-Arabiassa

Saksan ulkoministeri Westerwelle kävi viikonloppuna Saudi-Arabiassa. Abdullahilla oli kaksi tuntia aikaa Westerwellelle kuninkaan mahtavassa yksityispalatsissa Riadin porttien ulkopuolella. Sinne ulkomaalaiset pääsevät vain harvoin. Siellä ei kyselty Wessterwellen seksuaalisesta suuntautumisesta.

Ystävällinen vastaanotto ei ollut itsestäänselvyys. Yhä edelleen homoja tuomitaan Saudi-Arabiassa kuolemaan. Juuri äskettäin Amnesty kertoi kahdesta homomiehestä, joille määrättiin 7 000 ruoskaniskua. Myös Westerwelle itse tiesi, että vierailu ankaran kurin islamilaisessa kuningaskunnassa on kuuma asia. Vaalitaistelun aikana hän oli luvannut ottaa esille ihmisoikeusasiat myös ulkomailla.

Stern-lehdelle Westerwelle kertoi aikoinaan, että saksalaiset veronmaksajat maksavat kehitysapuna maille, joissa naisia alistetaan ja homoja hirtetään. Mutta nyt tätä teemaa ei otettu esiin Saudi-Arabiassa, koska se on yksi maailman mahtavimmista öljyvaroineen. Westerwelle oli varovainen, mutta kokonaan ei vaiettu ihmisoikeuksista. Lehdistötilaisuudessa Westerwelle käsitteli ihmisoikeuksia. Läsnä oli ministerikolleega, prinssi Saud al-Faisal. Prinssin mukaan tässä asiassa heidän välillään on mielipide-ero. He olivat keskustelleet tästä kysymyksestä ja jopa uskonnollisesta moninaisuudesta. Westerwelle oli ilmaissut, että kuolemanrangaistuksesta pitäisi luopua kaikkialla. Prinssin mukaan tässä on vastakkain erilaiset arvomaailmat.

Westerwelleä kestittiin hyvin. Jopa tiukkaa kuria vaativa Riadin kuvernööri prinssi Salman bin Abdulasis oli sydämellisen ystävällinen Westerwellelle. Saudi-tv:ssä ei puhuttu sanaakaan Westerwellen mieskumppanista, vaikka vierailu muuten oli tv:ssä uutisteemana.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Juhani
  • 11.1.2010, 19.53
Hienoa tämä, otettiin hyvillä vastaan sielläkin :)
Kaikkea hyvää Westerwellelle!