ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Westermarckille muistolaatta Lontooseen

jnsto • 15.12.2011 15:35 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Ensimmäisiin homoseksuaalisuutta sosiaaliantropoligian kannalta käsitelleisiin tiedemiehiin kuulunutta professori Edvard Westermarckia on juhlittu Lontoossa paljastamalla muistolaatta. Laatta sijaitsee University of Londonin Senate Housen tiloissa Chancellor's Hallissa.

Hankkeen takana on Ango-Finnish Society. Se on viettänyt tänä vuonna satavuotisjuhlaansa. Westermarck oli yksi järjestön perustajista.

Westermarckin vuonna 1908 julkaisema kirja moraalin kehityksestä sisälsi yhden ensimmäisistä laajoista homoseksuaalisuuden ilmenemisistä eri kulttuureissa. Westermarck oli professori Lontoossa. Hän toimi myös Åbo Akademin rehtorina. Westermarck kuoli vuonna 1939.

Westermarck asui pitkään Tangerissa, Marokossa. Hän testamenttasi talonsa pitkäaikaiselle ystävälleen. Talosta on vain vähän jäljellä.

Professori kuvasi eri yhteyksissä matkojaan ja elämäänsä miesten seurassa.

Juhlapäivän avasivat Ango-Finnish Societyn puheenjohtaja Justin Staples ja University of Londonin varakansleri Geoffrey Crossick. Suomen suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi johti keskustelua Westermarckista.

Ango-Finnish Society on Britanniassa toimivista suomalaissidonnaisista seuroista vanhin ja arvokkain.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy