ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Vuosi homona - heteromies homojen ihmeellisessä maailmassa

JuhaniV • 14.10.2012 08:40 • 4 kommenttia. IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ • ULKOMAAT
Timothy Kurek oli kasvanut uskonnollisessa ympäristössä ja oppinut inhoamaan homoja. Hän halusi olla hyvä kristitty ja sai mm. koulutusta yliopistossa, jota kutsutaan "evankelikaalien West Pointiksi", eli ääriuskovaisten sotakorkeakouluksi.

Tilanne muuttui täysin kun läheinen lesbonainen avautui hänelle ja kertoi joutuneensa perheensä täydellisesti hylkäämäksi tultuaan ulos kaapista. Tieto oli Kurekille kuin Jumalan potku suoraan mahaan. Hän päätti tutkia käytännössä miltä todella tuntuu elää homona. Hän kertoi perheelleen, ystävilleen ja kirkossaan olevansa homo. Vain kaksi ystävää ja hänen tätinsä tiesivät salaisuuden. Tädin tehtävänä oli pitää silmällä Kurekin äidin selviämistä. Yksi hänen kavereistaan, homomies, näytteli olevansa Kurekin poikaystävä. Sillä tavoin vältettiin homojen liian suorasukaiset kontaktit.

Äiti otti tiedon vastaan todella raskaasti. Päiväkirjaansa hän oli kirjoittanut, että olisi helpompi hyväksyä tieto, että hänellä itsellään olisi kuolemaan johtava syöpä, kuin oman pojan homous. Jopa 95% hänen ystävistään lopetti kokonaan puhumasta hänelle kuultuaan hänen olevan homo. Hän alkoi myös saada uskovaisilta viestejä lopettaa jumalattomat ja syntiset tapansa ja katua. Muussa tapauksessa hän joutuu helvettiin.

Syventääkseen kokemusta elämisestä homona, hän pestautui töihin homokahvilaan, kävi homokapakoissa ja liittyi homojen softball-joukkueeseen. Hän toimi aktivistina homojen oikeuksia ajavassa järjestössä, osallistuen jopa mielenosoitukseen Vatikaania vastaan YK:n edustalla New Yorkissa.

Kurek koki myös suoraa vihaa homoja kohtaan. Ohikulkija nimitteli softball-joukkuetta hinttareiksi (faggots). Sen loukkauksen hän koki hyvin henkilökohtaisesti ja raskaasti.

Vuoden mittaisesta kokemuksestaan Timothy Kurek kertoo menettäneensä monia ystäviään, mutta niiden tilalle on tullut suuri joukko homoystäviä. Kokeilun aikana äiti pystyi hyväksymään poikansa "homouden". Konservatiivikristitystä äidistä tuli lopulta homojen liittolainen.

Kokemuksensa myötä Kurek ei menettänyt uskoaan, vaan koki sen vahvistuneen. Tämän kokeilun hän haluaa osoittavan konservatiivikristityille, että homot tarvitsevat tasavertaiset oikeudet, eikä homous sulje pois olla aito uskovainen. Homoille voi näyttäytyä evankelikaalisten kristittyjen toinen puoli, "Suurin osa konservatiivikristityistä eivät ole vihaa pursuavia uskonkiihkoilijoita. Vain suuriääninen vähemmistö tulee näkyville ja saa julkisuutta."

Timothy Kurekin kokemuksistaan homojen maailmasta kirjoittamaa kirjaa The Cross in the Closet on saatavana Amazonin kautta sähköisenä Kindle-kirjana hintaan 5,74 USD ja paperille painettuna hintaan 11,55 USD. Eräässä haastattelussa Kurek totesi, ettei kirja ole uskonnollinen, vaan kertoo hänen vuoden kestäneestä kokemuksestaan homojen maailmassa.


The Cross in the Closet -kirjan trailer-video


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Sinällään hyvä teko tuollamain. Vaikuttaisi teko tulleen ihan omasta sydämestä käsin, eikä mikään jumalakaan moiseen opastanut.

Nytpä ehkä tuo kirja kannattaisi saada suomennettuakin ja ehkä sille olisi siten tilausta seurakuntienkin kirjastoissa, sekä olettaakseni perhelahjaksi seksuaalivähemmistö-lasten uskovaisille vanhemmille ja lähimmäisille. Intressiä suomennokseen lienee Setan Malkus-ryhmällä, Yhteys-liikkeellä ja muilla asianosaisilla, jotka kokevat tärkeäksi saada elämänsä 1-paikalle mielikuvitusolennon.

Ja hei! Ennenmuinoin kun neukkula-aikaan jotkut salakuljettivat raamattuja neukkulaan, nykyään koetuin ikävin seurauksin, niin nykyäänhän sinne voisikin viedä juuri tuota kirjaa, venäjäksikin käännettynä - hengellisiksi eväiksi paremmasta yhteiskunnasta.

Toki tarve olla "aito usikovainen" tai "raamatun todellinen sanoma" ovat sitten asioita, joiden tarpeellisuutta jokainen voi ajatella omasta uskonnoista vapauden halustaankin. Eli tarvitseeko aito elämä tuonkaltaisia keinotekoisia lisäaineita.

Kommenttia muokattu: 14.10.2012 klo 22:27
  human • 14.10.2012 17:39
Kuinka usko ei voisikaan vahvistua aitoudesta?! Sehän lepää silloin Jumalassa ja Jumalasta!
  martin • 15.10.2012 23:02
Tiedustelin Timothy Kurekilta, että kuinka kirja myy. Sehän on ollut ulkona vasta hetken aikaa. Hän kertoi ensitietojen myynnistä olevan, että kirja menee todella hyvin kaupaksi. Myyntitilastoja hän ei ole vielä saanut.

Varsin hyviä arvioita sekä Kurekin toiminnasta, että hänen kirjastaan on tullut eri puolille internettiä. Muutama kirjoittaja toteaa, ettei Kurekin tapa toimia anna hänelle sittenkään syvintä kokemusta siitä, kuinka homo kokee kasvamisensa ja homoutensa tiedostamisen. Se on pitkä prosessi, johon yksi vuosi ei anna kuin kapean kuvan.
  JuhaniV • 21.10.2012 07:55
Aivan loistava jätkä.

Itse kasvoin erittäin ääriuskovaisessa perheessä ja se paskamyrsky kun tulin kaapista oli jotain aivan järkyttävää.

Aion hankkia kirjan jotenkin käsiinä, haluan kuulla Timothyn tarinan - vaikka se enemmän leikkiä olikin.

Ja ihan kamalaa on myös se, että jotkut "frendit" eivät enää hyväksy homouden takia. Aivan kuin se muuttaisi ihmisen huonoksi. (Noh, perjaatteessa, mitä uutta syrjiminen yms. meille on?)

Joka tapauksessa, Tim veti kyllä pisimmän korren - jos ainakin minulta kysytään ja hyvä niin.
  Vanhemmat hyväksyy nykyään (ei rekisteröitynyt) • 05.11.2012 22:27
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy