ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Vuonna 2017 samaa sukupuolta olevat solmivat 554 avioliittoa ja rekisterövät vielä 36 parisuhdetta

Sami Mollgren • 09.05.2018 15:04 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Alkuvuonna 2017 rekisteröitiin viimeiset 36 parisuhdetta vanhan lainsäädännön mukaisesti. Maaliskuun alun jälkeen samaa sukupuolta olevat parit solmivat 554 avioliittoa. Asia käy ilmi tilastokeskuksen tiistaina julkaisemista tiedoista.

Maaliskuun alussa kerrottiin, että ensimmäisen täyden vuoden mittaisena ajanjaksona solmittiin 657 samaa sukupuolta olevien avioliittoa ja 1 227 rekisteröityä parisuhdetta muutettiin avioliitoksi.

Tilastokeskuksen mukaan samaa sukupuolta olevien parien solmittujen avioliittojen määrä, 554, on suurempi kuin parisuhteiden rekisteröintien suurin määrä, 446. Parisuhteiden rekisteröintien suurin määrä saavutettiin vuonna 2002, kun laki rekisteröidyistä parisuhteista oli tullut voimaan 1.3.2002.

Tilastokeskus katsoo avioliittolain muutoksen innostaneen samaa sukupuolta olevia pareja menemään naimisiin, kun vertaa solmittujen liittojen määrää viime vuosien parisuhteiden rekisteröintien määrään. 554 solmittua avioliittoa 10 kuukauden aikana on yli puolitoista kertaa enemmän kuin parisuhteita keskimäärin rekisteröitiin viitenä edellisenä vuonna ja yli kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 2016. Kaikista solmituista avioliitoista 16 prosenttia solmittiin maaliskuussa ja ensimmäisen puolen vuoden aikana yhteensä 72 prosenttia.

Solmituista avioliitoista 181 oli kahden miehen ja 373 kahden naisen avioliittoja. Ennen kuin avioliittolain muutos tuli voimaan maaliskuun alusta, niin tammi- ja helmikuussa vielä 21 miesparia ja 15 naisparia rekisteröi parisuhteensa.

Rekisteröityjen parien erojen määrä oli kahtena edellisenä vuonna 130:n tuntumassa. Vuonna 2017 eroja oli 131, neljä enemmän kuin edellisenä vuonna. Eroista 36 oli miesparien eroja ja 95 naisparien eroja.

Avioliittoja, joissa puolisot olivat eri sukupuolta, solmittiin 25 988, mikä oli 515 vähemmän kuin edellisenä vuonna.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy