ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Vladimir Luxuria pidätettiin Sotšissa

vaeltaja2006 • 17.02.2014 06:31 • 11 kommenttia. UUTISET: YLEISET

Luxuria lähetti twitterissä tämän kuvan
Venäjän poliisi pidätti italialaisen transaktivistin Vladimir Luxurian eilen illalla. Entisellä Italian parla,mentin jäsenellä oli mukanaan pieni sateenkaarilippu ja siinä venäjäksi teksti: "It's ok to be gay". Luxurialla on kokemusta Venäjästä, koska hän vuonna 2007 osallistui Moskovan Prideen.

Italian ulkoministeri aktivoitui heti, kun uutinen tuli. Pidätyksestä kertoi ensimmäisenä eilen illalla klo 22 jälkeen italialainen homojärjestö Arcigay, joka oli ollut puhelimitse yhteydessä Luxuriaan. Luxuria kertoi olevansa sellissä neonvalojen alla. Hän oli aluksi käsiraudoissa ja hän kertoi, että venäläinen poliisi oli aggressivinen ja brutaali. Kukaan ei ymmärtänyt englantia italiasta puhumattakaan.

Italialaisten lehtitietojen mukaan Sotšin Italian konsuli ei ollut saanut tietoa pidätyksestä, mutta siihen on viranomaisilla aikaa lain mukaan 24 tuntia.

Italian ulkoministeriöön pystytettiin "kriisimiehitys", kertoi ulkominsiteri Emma Bonino illalla twitterissä. Puolen yön aikaan tiedettiin, että Luxuria on yhä sellissä ja uutinen on alkanut levitä maailmalle. Samaan aikaan eri homojärjestöt ovat ilmoittaneet istumamielenosoituksista Venäjän Rooman lähetystön edessä. New York Times kertoi tapahtumasta jo yöllä.
www.nytimes.com

Vladimir Putin on vakuuttanut kansainväliselle olympiakomitealle, että homopropagandalakia ei sovelleta Sotšin urheilijoihin tai vieraisiin, ja sen takia on kiinnotava, miten pidätystä perustellaan. Voihan olla kyseessä esim. rikkomus kokoontumismääräyksiä vastaan.


Yöllä klo 1 kerrottiin Luxurian vapauttamisesta. Tieto tuli Italiasta aktivisti Imma Battaglialta. Myös italialainen media kertoi vapautuksesta heti puolen yön jälkeen.

- - - - -

Vladimir Luxuria on syntynyt vuonna 1965 Foggiassa Italiassa. Hän on drad-tähti, kirjailija, näyttelijä, tv-esiintyjä ja aikaisemmin myös poliitikko. Hän oli vuosina 2006-2008 Italian parlamentissa kansanedustajana. Vuonna 2008 hän putosi parlamentista, kun hänen valitsemansa puolue ei ylittänyt äänikynnystä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ja oli sit ihan pakko mennä kokeileen kepillä jäätä?
  Riquman1990 • 17.02.2014 08:50
Sitten? Kokeili tai ei, mutta Putinin vakuutukset olivat pelkkiä tuuleen lentäneitä sanoja. Mitä kokoontumismääräyksiin tulee, niin yksin on hankala kokoontua, siihen tarvitaan useampia. Paitsi ehkä vain venäjällä yksikin riittää.
  Xx_Val_xX • 17.02.2014 09:54
Ilmeisesti se ei kuitenkaan montaa tuntii ollu pidätettynä.
  Riquman1990 • 17.02.2014 11:10
Ihanaa Riquman1990, että löytyi lopulta aihe josta sinulla on jotain positiivistakin sanottavaa. Kyllä se Vladimir on loppujen lopuksi tosi reilu jätkä (no ainakin ulkomaalaisille).
  Public eye • 17.02.2014 11:43
Ai, Putin hoiti pidätykset henkilökohtasesti? ;D
  Riquman1990 • 17.02.2014 13:30
No herra itse tai palvelusväkensä. Eikös se oo vähän sama kummiskin?
  smo • 17.02.2014 15:41
Niinhän sitä sanotaan, et maassa maan tavalla tai maasta ulos...
  Riquman1990 • 17.02.2014 16:28
Stonewall tai Sotsi, niin trans-ihmiset ne menee etunenässä barrikadeille ja sitten homot ja lesbot heti perässä .... ja sitten myöhemmin heterotkin ja ehkä jopa riqumankin uskaltaa mukaan, ellei sitten ihan häpykaartilainen ole.

- - -

"Vladimir Putin on vakuuttanut kansainväliselle olympiakomitealle, että homopropagandalakia ei sovelleta Sotšin urheilijoihin tai vieraisiin, ja sen takia on kiinnotava, miten pidätystä perustellaan. Voihan olla kyseessä esim. rikkomus kokoontumismääräyksiä vastaan."

Niin tuohan on Sotsisa hoidettu siten että mielenilmauksille on varattu tietty paikka, kaukana Sotsin ulkopuolella ja lisäksi siellä mielenilmauksille on anottava viranomaisilta lupa.

Tosin sitten ne ääri-kristillis-uskovais-fanaatikot saivat kyllä ilmaista luonnottoman hengetöntä mieltään Sotsissa, mutta ehkä se meni sitten sen Venäjän säätämän toisen lain mukaan, eli laki jonka mukaan Venäjällä ei saa (ääri)uskovaisten tunteita loukata.

Kommenttia muokattu: 17.02.2014 klo 19:26
  human • 17.02.2014 19:19
Toisin sanoen myös venäläisten homojen ja lesbojen olisi syytä jättää kotimaansa, jos "maan tavalla" ei voi elää ihmisarvoista elämää? Ulkomaalaiselle se on helppoa, mutta muutokseen pyrkiminen kotimaassa ei siis ole toivottava ratkaisu?

Vladimir Luxuria on päättänyt asettua vastustamaan asennetta "Well, it's not in our country, it's far away, it's in Russia, who cares?"

www.advocate.com
  Public eye • 17.02.2014 19:20
Minusta vähän tuntuu ettei riquman halua kuitenkaan venäjän, irakin, syyrian, nigerian yms maiden laittavan seksuaalivähemmistöt maastaan ja suomeen ;)

Parasta oli se seksuaalivähemmistöjen syrjintä tai nälänhätä on se että ihmisiä autettaisiin kotimaissaan mikä on kustannustehokkaampaa, tosin minun puolesta venäjältä voisi vaikka parikymmentä tuhatta hlbt ihmistä tulla rajan yli turvapaikkaa hakemaan.
  puppeliassi • 17.02.2014 20:08
"Minusta vähän tuntuu ettei riquman halua kuitenkaan venäjän, irakin, syyrian, nigerian yms maiden laittavan seksuaalivähemmistöt maastaan ja suomeen ;)"

Mieluummin niitä ku somppui tai muita ählyi tänne meidän verorahoilla loisiin. Siis huom! Tää koskee vaan venäläisii ei noita muita tossa lueteltui, paitsi jos ne pystyy todistaan homoutensa.
  Riquman1990 • 18.02.2014 07:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy