ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Viro: Parisuhdesopimuksia solmittu neljäkymmentä

Sami Mollgren • 04.12.2016 20:24 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Viron parlamentin syksyllä 2014 hyväksymä parisuhdelaki astui voimaan vuoden 2016 alussa, mutta ilman monia toimeenpanoa sääteleviä pykäliä.
Virossa vuoden 2016 alussa voimaan astuneen parisuhdelain mukaisia parisuhdesopimuksia on solmittu tähän mennessä 40. Alkuvuoteen nähden tahti on hidastunut. Parisuhdesopimuksen voivat solmia niin homo- kuin heteroparitkin.

Asiasta kertoo Postimees.

Viron notaarien liiton toimitusjohtaja Eve Strang kertoo lehdelle, että vuoden ensimmäisenä neljänneksenä solmittiin 20 parisuhdesopimusta, toisella neljänneksellä kahdeksan ja kolmannella neljänneksellä neljä. Viimeisellä neljänneksellä on tähän mennessä tehty neljä parisuhdesopimusta.

Tietoa ei ole siitä, kuinka suuri osa sopimuksista on samaa ja kuinka suuri osa eri sukupuolta olevien välisiä. Strang kuitenkin arvioi, että suurempi osa on samaa sukupuolta olevien välisiä.

Arvioiden mukaan laimea kiinnostus parisuhdesopimuksiin johtuu siitä, että parlamentti ei ole saanut säädettyä parisuhdelakiin liittyviä ns. toimeenpanolakeja. Puutteellisen lainsäädännön vuoksi solmittuja parisuhdesopimuksia ei esimerkiksi viedä saataville mihinkään viralliseen rekisteriin, vaan ne jäävät ainoastaan notaarin tietoon. Jotkut ovat ladanneet kännykkäänsä digitaalisesti allekirjoitetun parisuhdesopimuksen siltä varalta, että asia pitäisi jossain todistaa. Myöskään perimisoikeuteen liittyviä voimassaolevia pykäliä ei ole.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy