ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Viisi miestä pidätettiin Saudi-Arabiassa homohäiden viettämisestä

Lassijuhani • 18.06.2013 08:08 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Saudi-Arabian uskonnollinen poliisi pidätti keskiviikkona Mekassa viisi 80:sta henkilöstä, jotka olivat osallistuneet homohäiden viettoon.

Sauditiedotusvälineiden mukaan enemmistö vieraista oli 18 - 20 vuoden ikäisiä, ja joillakin oli meikkiä ja naisten vaatteet. Poliisin saatua tietoonsa, että kyseessä oli homohäät, se keskeytti juhlat ja pidätti viisi miestä muiden onnistuessa pakenemaan läheisille vuorille.

Gay Star News kertoi: ”He tanssivat diskomusiikkia sangen meluisissa juhlissa, joissa vietettiin kahden miehen välisiä häitä. Poliisi jahtaa pakenemaan päässeitä.”

Tällaisesta toiminnasta voidaan rangaista ruoskaniskuista kuolemantuomioon. Rangaistuksen kovuus ja ankaruus riippuu syytetyn yhteiskunnallisesta asemasta, uskonnosta ja kansalaisuudesta. Muualta kuin länsimaista saapuneet siirtotyöläiset saavat yleensä kovemman kohtelun kuin yläluokan saudit.

31-vuotias oikeustieteitä opiskeleva homo Ali tunnustaa Gay Star News:ille: ”Toivon vilpittömästi, että muut miehet ovat onnistuneet pakenemaan turvallisesti ja ettei heitä pidätetä. Mitä tulee viiteen pidätettyyn mieheen, vaikka heidät vapautettaisiin ilman oikeuskäsittelyä, heidän kärsimyksensä ei pääty.”

Jeddahissa asuva opiskelija pelkää, että ”kun uskonnollinen poliisi on kerran rekisteröinyt heidät homoseksuaalisiksi, on todennäköistä, että he joutuvat taloudellisen ja seksuaalisen kiristyksen uhreiksi.” Kiusaamista saattaa myös tulla heidän perheiltään, jotka saattavat tappaa heidät ”häpeän” välttämiseksi. Jos huhu leviää yrityksiin tai yleensäkin yhteisöön, ei ole ainoastaan todennäköistä, että he menettävät työpaikkansa vaan muuttuvat todelliseksi paariaksi yhteiskunnan kannalta.

Saudi-Arabia on maailman homofobisimpia ja naisille vihamielisimpiä maita. Tämä teokraattinen absoluuttinen monarkia soveltaa shariaa ja islamin lainsäädäntöä hyvin tiukasti ja sateenkaariväestöön kohdistuvaa vainoa, kiusaamista ja simputusta koskevat uutiset seuraavat toisiaan tiheään tahtiin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ei ole shariaa Saudeissa, vaikka ne niin väittäisi. Rangaistuksiin tosiaan vaikuttaa paljon se, miten paksu sun lompakko on.
Nuoret saudimiehet homoilevat paljonkin, ehkä enemmänkin kuin sukupuolivähemmistöt sallivassa ympäristössä, mutta käytännössä sanktioita tulee vain harvoin, koska siihen vaaditaan silminnäkijöiden tunnustuksia. Niitä sharia lakikin vaatii ja pelkästä suutelusta ja koskettelusta ei voi kuolemaa tulla, oli kyse homoista tai naimattomasta heteroparista.
  faaatima (ei rekisteröitynyt) • 18.06.2013 13:37
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy