ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Venäläiskansanedustajat syyttävät Fifa 17 -jalkapallopeliä homopropagandan levittämisestä

Sami Mollgren • 05.12.2016 21:30 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Stonewall-järjestön käynnistämällä kampanjalla käydään jalkapallokenttien ja -katsomoiden hlbti-kielteisiä asenteita vastaan. (kuva: Hannah Mckay / Reuters / Lehtikuva)
Joukko venäläisiä kansanedustajia vaatii toimia Fifa 17 -jalkapallopeliä ja sen julkaissutta EA Sports -yhtiötä vastaan, jopa pelin kieltämistä.

Kommunistikansanedustajien maan viestintä- ja kuluttajaviranomaisille lähettämässä kirjeessä todetaan, että jalkapallopelin avulla pyritään tukemaan marraskuun lopussa Stonewall-järjestön käynnistämää sateenkaarinauhakampanjaa, johon osallistuu myös Englannin Valioliiga.

Kampanjaa tukee myös Fifa-17 peliä valmistava EA Sports. Se toi homofobian vastaiseen kampanjaan liittyen Fifa 17 -pelin pelaajille saataville ilmaiseksi sateenkaari-peliasun.

Venäjällä metelin nostaneet kansanedustajat katsovat pelin sateenkaaripeliasujen rikkovan lainsäädäntöä, jolla Venäjän kielletään viestimästä alaikäisille esimerkiksi homosuhteiden vertaisuutta ns. perinteiselle ydinperhemalliin nähden. Venäjän ns. homopropagandalainsäädännön taustalla on ajatus siitä, että "poikkeavista sukupuolisuhteista" kuuleminen olisi haitallista lasten kehitykselle ja hyvinvoinnille.

Kansanedustajat ovat lähettäneet maan viestintä- ja kuluttajaviranomaisille asiaa koskevan kirjeen.

Yhtenäinen Venäjä -puoluetta edustava kansanedustaja ja kolminkertainen taitoluistelun olympiavoittaja Irina Rodnina on todennut Izvestia-lehdelle, että kullakin maalla on lainsäädäntönsä, jota on noudatettava.

Yleiseurooppalaisesta ikäluokitusjärjestelmästä videopeleille ja muille ohjelmistoille vastaava Pan European Game Information (PEGI) on määritellyt Fifa 17 -pelin ikärajattomaksi.

Venäjän on määrä isännöidä jalkapallon maailmanmestaruuskilpailua vuonna 2018.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kyllä naapurimaassa pienet ovat murheet, kuin ihan peliasut ;-)
  Pasalsta (ei rekisteröitynyt) • 06.12.2016 06:54
No venäläiset ottavat ihan itse lusikan kaunisiin käsiinsä ja vapaasti kieltävät pelin myynnin kehitysmaadiktatuurissaan. Ei siinä kukaan muu mitään häviä paitsi venäläiset itse ja sekös harmittaa (not).
  ... (ei rekisteröitynyt) • 07.12.2016 04:10
^minä ainakin suren venäläisen hbt-väen ahdinkoa.
  martin • 24.12.2016 15:06
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy