ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Venäjän verkkopropagandasta saavat osansa myös homot

Sami Mollgren • 31.01.2015 11:30 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Ilta-Sanomat kertoo Sobaka.ru -verkkojulkaisun tekemästä haastattelusta, jossa pietarilaisessa propagandakeskuksessa sisällöntuottajana työskennellyt kertoo kokemuksistaan.

Hän kertoo, että kohtuullisesti palkatussa työssä Pietarin keskustan lähellä tehdään esimerkiksi sisältöä sivustoille, joiden valheellisesti annetaan ymmärtää olevan ukrainalaisia. Niiden sisältö on uudelleenkirjoitettua kansainvälistä uutismateriaalia, mutta Venäjä-myönteiseksi sävytettyä. Keinoina saatetaan käyttää alkuperäisten sanavalintojen muuttamista otollisemmaksi. Työntekijöitä ohjeistetaan esimerkiksi välttämään Putinista kielteisesti kirjoittamista.

Hlbti-aihepiiriä käsitellään kielteiseen sävyyn

Haastateltu kertoo, että tarjonnan monipuolisuutta lisätään kirjoittamalla erilaisista kiinnostusta herättävistä aiheista, kuten julkkiksista ja rikollisuudesta.

Yksi tällainen täydentävä aihepiiri on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskettavat uutiset. Ne ovat haastatellun mukaan suosittuja, mutta aiheesta kirjoitetaan linjan mukaan kielteiseen sävyyn.

Venäjän valtion virallinen suhtautuminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin on torjuva. Myös asenneilmapiiri kansan keskuudessa on yleisesti homokielteinen. Kesällä 2013 Venäjällä hyväksyttiin ns. homopropagandalaki. Laki esimerkiksi estää levittämästä nuorille asiallista tietoa homoseksuaalisuudesta. Uutistietojen mukaan monet kynnelle kykenevät hlbti-vähemmistöihin kuuluvat ovat hankkiutuneet pois Venäjältä ja toisinaan he ovat hakeneet muista maista turvapaikkoja kohtaamansa vainon vuoksi.

Venäjällä tiedonvälitys on pääosin valtion suorassa valvonnassa.

Tavallisia ihmisiä töissä

Haastateltu arvioi, että kuka tahansa Venäjää kelvollisesti kirjoittava voi päästä töihin keskukseen, eikä poliittisia kantoja kysellä. Hän arvioi, että motivaattorina useimmille on vain raha, vaikka pieni osa työntekijöistä tekee työtään kutsumuksesta. Oman työnsä haastateltava kertoo lopettaneensa, koska hän koki sen henkisesti liian raskaaksi.

Haastatellun mukaan samassa rakennuksessa toimii myös mielipiteitä ja kommentteja sosiaalisen median sivustoille kirjoittava "trolliosasto". Se tuottaa erilaisilla nimimerkeillä Venäjä-myönteisiä vastineita Venäjää sivuaviin huomioihin.

Haastateltu esiintyy nimettömänä. Ilta-Sanomien mukaan Sobaka.ru -sivuston jutun uskottavuutta lisää se, että aiheesta on muitakin yhtäpitäviä kirjoituksia.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ketä palvelee tälläiset Venäjää vastaan hyökkäävät postaukset?
  T.A. (ei rekisteröitynyt) • 31.01.2015 12:09
Ei kai tosiasioiden kertominen mitään eikä ketään vastaan "hyökkää". Ja uutiset palvelevat kaikkia, jotka uutisista ja maailmanmenosta ovat kiinnostuneita. Toki uutisvirrassa on paljon sellaista, joka ei välttämättä pidä prikulleen paikkaansa, sillä jokainen uutinen on siinä haastatellun henkilön, jutun kirjoittaneen toimttajan ja sitten mahdollisesti vielä itse tiedotusvälineen linjan mukaisen suodatuksen tulosta.
Niitä venäjämyönteisiäkin uutisia tai "uutisia" alkanee Suomessa kohtapuoleen olla tarjolla ihan riittävästi, kun venäläiset saavat oman uutistoimistonsa propagandamyllyn täälläkin käyntiin.
www.talouselama.fi

Eiköhän jokainen tiedotusvälineitä laajasti seuraava osaa nykypäivänä lukea myös rivien välejä ja tehdä niistä omat johtopäätöksensä uutisen luotettavuudesta. Eri asia ovat ehkä ne, jotka valitsevat tiedotusvälineensä sen mukaan, kokevatko välineen sinänsä jo ennalta omaa maailmankäsitystään vastaavaksi.
  Public eye • 31.01.2015 12:35
Hei T.A.

Kirjoititko tuon Pietarissa, btw?
  Pete • 02.02.2015 14:45
Ensimmäinen kommentti tuli todennäköisesti Tatjana Antonovalta Savuškina ulitsalla sijaitsevasta rakennuksesta.
---
Venäjällä raikaavat nyt Putinin kunniaksi tehdyt laulut. Neitokainen kertoo maansa lippuun pukeutuneena, kuinka haluaisi Vladimir Putinin vievän hänet mukanaan. Laululla hän lisäksi ylistää Putinin itsevarmuutta, määrätietoisuutta ja pelottomuutta jokaisella rintamalla uhkaavan sodan kynnyksellä.
Kommentoijat lyttäävät laulun ja kutsuvat presidenttiä Kim Jong Putiniksi ja Putleriksi.

www.uusisuomi.fi
  Havainnoija • 02.02.2015 20:06
Hei taas!
'Sobaka' viittaa suomeksi sanaan 'koira'.
en ehdi tutkimaan, miksi.
  Svenne (ei rekisteröitynyt) • 02.02.2015 23:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy