ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Venäjän omistamalle alueelle Ahvenanmaalle rakennettu "homobaari" ei johtanut seuraamuksiin

Sami Mollgren • 11.01.2018 18:55 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Ahvenanmaan käräjäoikeus vapautti syytteistä ruotsalaisen Far & Son -hiphop-kaksikon, joka oli rakentanut syksyllä 2015 "homobaarin" Venäjän omistuksessa olevalle tontille.

Far & Son -kaksikko eli Frej Larsson ja Simon Gärdenfors nauhoitti Ahvenanmaan Saltvikissa osuutta heidän televisio-ohjelmaansa Samhällsjudo, joka oli katsottavissa Ruotsin kaupallisen TV4:n verkkopalvelussa ja TV12:ssa.

Kaksikon motiivina oli nostaa valokeilaan Venäjällä muutama vuosi sitten hyväksytty ns. homopropagandalaki.

Tapauksen jälkeen Ahvenanmaan poliisi tiedotti tutkivansa "homobaarin" rakentamista Venäjän federaation omistuksessa olevalle asumattomalle rantatontille luvattomana tunkeutumisena ja roskaamisrikoksena.

Syyttäjä vaati kaksikolle päiväsakkoja hallinnanloukkauksesta. Gärdenfors oli Ylen mukaan paikalla torstaina järjestetyssä oikeuden istunnossa, mutta Larsson ei saapunut paikalle. Hän perusteli poisjäämistään sillä, ettei Putinkaan ole paikalla. Gärdenfors puolestaan kertoi Ylen mukaan, ettei hän osallistunut rakennustöihin, vaan siitä huolehti tuotantoyhtiö.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, aikooko Venäjä valittaa oikeuden ratkaisusta.

Tontti on ollut Venäjän omistuksessa vuodesta 1947 lukien. Aiemmin tontti oli saksalaisomistuksessa, mutta Pariisin rauhansopimuksen ehtoihin kuului saksalaisille kuuluneen omaisuuden siirtyminen Neuvostoliitolle. Neuvostoliiton hajottua sen omaisuus siirtyi Venäjän haltuun. Venäjällä hyväksyttiin vuonna 2013 ns. homopropagandalaki, joka esimerkiksi kieltää samaa sukupuolta olevien parisuhteiden esittämisen yhdenvertaisena asiana heterosuhteiden kanssa alaikäisille.

1980-luvun Poliisiopisto-elokuvista tutun ikonisen "The Blue Oyster" -nahkahomobaarin mukaan nimetty ahvenanmaalaisversio on puitteiltaan luonnonläheisempi ja kevytrakenteisempi: mustaksi maalatuista vanerilevyistä metsänreunaan rakennettua "baaria" koristi sinisin kirjaimin maalattu baarin nimi. Rakentamisen jälkeen "baarissa" oli järjestetty äänekkäät juhlat. Lehtitietojen mukaan baari-rakennelma oli paikallaan useita päiviä sen pystyttämisen jälkeen.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy