ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Venäjän homopropagandalaki: Venäjä valitti ihmisoikeustuomioistuimen tuomiosta, valitus hylättiin

vaeltaja2006 • 15.11.2017 10:28 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Venäjä esitti vastalauseen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksestä, joka koski homopropagandalakia. Ihmisoikeustuomioistuimen mukaan Venäjän homopropagandalaki on vastoin Euroopan ihmisoikeussopimusta. Ihmisoikeustuomioistuin torjui eilen Venäjän vastalauseen.

Kesäkuun 20. päivänä 2017 julkaistu päätös koski eri puolilla Venäjää (Rjasan, Arkangel, Pietari) käyttöön otettuja homopropagandalakeja. Ne loukkaavat ihmisoikeussopimuksen pykäliä 10 ja 14. Homopropagandalait sisältävät syrjintää ja mielipiteenvapauden rajoituksia. Vuonna 2013 paikalliset lait laajenivat koko Venäjää koskeviksi. Laissa kielletään ei-traditionaalisten seksuaalisuhteiden esittely lapsille ja nuorille positiivisessa mielessä.

Kesäkuun päätöksessä yhtä lukuun ottamatta kaikki ihmisoieustuomioistuimen asiaa käsitelleet tuomarit totesivat, että lainsäädäntö leimaa ihmisiä ja edistää homovihamielisyyttä. Eri mieltä oli vain venäläinen tuomari.


Lapsella on oikeus objektiiviseen informaatioon ja suojaan homofobiaa vastaan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan. Moraalinen kasvatus ei voi perustua ennakkoluuloihin. Tuomioistuimen mukaan homosuhteet eivät ole vastoin perheoikeuksia.

Homopropagandalain perusteella Venäjällä on ollut jo ennalta määrätty mielenosoituskielto (”pride-kielto”) ja poliisilla oikeus pidättää mielenilmauksia yrittävät. Kun yksittäisten pride-tapahtumien tukahduttamisesta valitettiin ihmisoikeustuomioistuimeen, Venäjä maksoi määrätyt vahingonkorvaukset, mutta ei muuttanut tiukkaa linjaansa. Viime aikoina poliisi perustelee pidätyksiä eri tavalla, mm. niskuroinnilla poliisia vastaan.

Venäjä valitti kesäkuisesta päätöksestä ja nyt valitus on hylätty. Samaan aikaan Venäjällä on tekeillä homopropagandalakien kiristäminen. Käytännön tasolla vihamielisyys ilmenee väkivaltana. Lauantaina Moskovassa hyökättiin hlbtiq-konferenssin osanottajien kimppuun. Kuusi ihmistä loukkaantui ja konferenssi keskeytettiin.

(Lähde: queer.de)


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Huomioikaa, että Euroopan ihmisoikeus sopimuksesta ei löydy pykäliä 10 ja 14 vaan artiklat 10 ja 14
  Laki pykälät (ei rekisteröitynyt) • 16.11.2017 15:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy