ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Venäjän homojen vastainen laki estää hiv:n vastaisen taistelun

Lassijuhani • 16.09.2014 20:11 • 1 kommentti. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • ULKOMAAT
Maailman terveysjärjestö WHO on varoittanut Venäjän tukahduttavien huume- ja homolakien estävän taistelun hiv:n etenemistä vastaan. Hiv-epidemia leviää maassa nopeammin kuin melkein missä muusa maailman valtiossa.

Kymmenen vuotta sitten 170,000 ihmisellä Venäjän federaatiossa oli hiv-tartunta. Nyt määrä on 1,2 miljoonaa, ja Venäjän osuus Euroopan alueen uusista tartunnoista on 55 %.

WHO:n hiv-ja aids-ohjelman johtaja Martin Donoghue kertoi INTimesille, että hiv-palvelujen esteiden poistaminen on ensiarvoisen tärkeää epidemian suitsemiseksi. Hänen mukaansa maissa, joissa on tukahduttavat huume- ja homolait, on myös korkeat hiv-tartuntamäärät.

”Venäjän huumelait ovat rajoittavia. Se on harvoja maita Euroopassa, jotka kieltävät metadonin käytön, ja sitä on arvosteltu miesten välistä seksiä koskevista laeista, politiikasta ja käytännöstä.

Lakeja ja käytäntöjä pitäisi muuttaa tarpeen mukaan, ja valtioiden pitäisi dekriminalisoida huumeiden käyttö, seksityö, samaa sukupuolta olevien henkilöiden välinen seksi ja sukupuolelle epätavallinen käyttäytyminen.”

Venäjällä voimassa oleva ”homopropagandan” kieltävä laki on johtanut homofobisen ja transseksuaalien vastaisen väkivallan lisääntymiseen ja seksuaaliterveyttä koskevan tiedonvälityksen tukahduttamiseen sateenkaariväestön keskuudessa.

Hiv-hyväntekeväisyysjärjestön Avert kampanjapäällikkö Caitlin Mahon kertoi, että vaikka hiv-tartuntojen määrä Venäjän homojen ja biseksuaalien keskuudessa vaikuttaa pieneltä – vain 1718 tartuntaa koko Venäjällä – leimautuminen ja syrjintä on johtanut siihen, ettei läheskään kaikkia tapauksia tilastoida.

Ms Mahonin mukaan ”tämä saattaa olla salattu epidemia”. On mitä todennäköisintä, ettei julkaistu luku kuvasta todellisuutta. Täten hiv-taakka Venäjän homoyhteisössä on tuntematon.

Venäjän sateenkaariyhteisöt kokevat usein vihamielisyyttä ja syrjintää, ja väkivallasta ja julkisesta nöyryyttämisestäkin on kerrottu. Kaikki tämä edesauttaa sellaista käyttäytymistä, joka lisää hiv-tartuntariskiä ja estää hiv-palvelujen saatavuutta.”


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kehitysmaa on kehitysmaa...
  Huoh (ei rekisteröitynyt) • 17.09.2014 20:19
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy