ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Venäjän euroviisuedustajan mukaan homoilla menee hyvin hänen kotimaassaan

vaeltaja2006 • 11.05.2016 14:37 • 7 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Eilisen euroviisujen ensimmäisen alkuerän jälkeen Venäjän laulutähti Sergei Lasarev kertoi tiedotustilaisuudessa, että homoilla menee hänen maassaan hyvin. Ahdingosta puhuminen on pelkkää huhupuhetta.

Lasarev voitti eilisen alkuerän. Journalistit kysyivät Venäjän tilanteesta. Voihan olla, että seuraavat eurovisiokisat pidetään Moskovassa ja homot ovat jo nyt huolissaan turvallisuudestaan. Venäläisjournalistit ja -fanit buuasivat kysymykselle.

Laulaja kertoi, että tätä on kysytty monesti viime viikkoina. Hän täsmensi, että on paljon huhupuheita homojen tilanteesta ja heidän kohtaamistaan vaikeuksista. Venäjä on moderni maa, jossa on elävä homoyhteisö ja paljon klubeja. Viisuvoitto tukisi gay-yhteisöä. "Teidän täytyy tulla katsomaan", hän sanoi. Venäjällä on jo ennestään kokemuksia suurtapahtumista, kuten suuremmoisista olympiakisoista. Siellä oli kaikenlaisia ihmisiä eikä mitään ongelmia. Vuonna 2009 eurovisiokisat pidettiin Venäjällä ja kaikilla oli mukavaa. Venäläiset ovat hyviä isäntiä, kertoi Sergei hyvällä englannilla. Mutta monet muistavat, että homoja etukäteen varoitettiin: "Jättäkää meidän lapsemme rauhaan".


On tosiasia, että Venäjällä on suuri kaupallinen homoskene, mutta kaikenlainen taistelu homo-oikeuksien puolesta on täysin estetty, ja valtaosa homoista ja lesboista on tiukasti kaapissa. Viimeksi vappupäivänä Pietarin mielenosoitusrivistöistä poliisi poimi pois kaikki sateenkaaren värejä näyttäneet. Kaikki olivat useita tunteja pidätettyinä. Vuoden 2009 euroviisukisojen aikana aktivistit yrittivät järjestää pridemarssin, mutta se murskattiin alkumetreille ja osanottajat olivat yön yli pidätettyinä. Siihen aikaan ei ollut vielä homopropagandalakia.

Viime vuosina on myös saatu seurata. miten uusnatsit ovat houkutelleet homoja satimeen ja nöyryyttäneet heitä julkisesti. Venäjään valtiollinen tv on huolehtinut kansalaisten aivopesusta. Tiuhaan on ollut raportteja turmeltuneesta Euroopasta eli "Gayroopasta".

Monesti ihmetellään, miksi itäinen Eurooppa on näissä asioissa hyvin konservatiivinen. Eilen radion Kultakuume-lähetyksessä historioitsija arvioi, että Venäjä ja itäinen Eurooppa eivät koskaan kokeneet vallankumouksellista 1960-lukua, jolloin vanhat tabut kaadettiin läntisessä Euroopassa ja Amerikan suurkaupungeissa. Itään jäi konservatiivisuus.


Euroviisutähti Lasarev on tunnettu koko itäisessä Euroopassa. Hän on luonnehtinut itseään "homoystävälliseksi". Hän on esiintynyt maansa gayklubeilla ja tiettävästi myös Birminghamin Pridellä. Venäläisessä lehdistössä on ollut huhuja, että hän on homo, vaikka kotona on vaimo. Sergej on 33-vuotias.

Täydennys klo 19.15: Saksalaisen Stern-lehden haastattelu ilmestyi n. tunti sitten. Siinäkin mies vakuuttelee olevansa gay-väen ystävä. Siinä lehdessä sukunimi kirjoitetaan Lazarev, kuten nimim. Human huomauttaa. Lazarev kertoo vielä, että hän kaksi kertaa vuodessa pitää konsertin moskovalaisessa homoklubissa.
www.stern.de


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kaverin nimi tiettävästi kirjoitetaan suomeksi Sergei Lazarev (ainakin muu media Suomessa kirjoittaa noin).
Hän on tosiaa ihan hauska velikulta ja hyvä esiintyjä, näyttelijäosaamisensakin ansiosta.
Ja onhan hän supersöpö - suruissaan tosin viime vuonna kun veljensä kuoli.
Hän on koiraihminen ja perustanut koiranruokia tekevän yrityksenkin.

Tuo ortodoksi-Putinin hallintoseurakunnan pirullinen HLBT-fobia vain kyllä ikävä tosiasia.
Sergeille viisuvoiton voisi suodakin - mutta Venäjälle ei; näin HLBT-näkökulmasta.

Ja Sergei on tosiaan esiintynyt useampaankin kertaan Venäjän homoklubeilla ja siitä tässä videokin, viime joulukuulta - missä hän vaikuttaa olevan Central Station -gay-yökerhossa hyvinkin kotonaan: www.youtube.com
Sergein konserttiesityksissä ja musiikkivideoilla hlbt-vivahteita, eli vaikkapa tässä konsertin lavan ympyräkoristeen väreissä ja tanssijamiesparissa - kappale on hyvin sukupuolineutraalikin (ja omasta mielestäni parempi, kuin tämänvuotinen Euroviisu-kappale)
www.youtube.com
sekä tämän videon lopussa (videolla hän on yökerhossa, jossa naisia pörrää ympärillä, mutta lopulta aamulla hän onkn trans-ihmisen kanssa sängyssä)
www.youtube.com
Sen sijaan mm. tämä video tulkitaan usein väärin, sillä vaaleanpunainen ei ole Venäjällä homojen väri - vaan vaaleansininen on. www.youtube.com
Tuo Venäjän tämänvuotinen Euroviisu on samaa tyyliä, kuin Sergein useat muutkin kappaleet ja samoilta, hänen luottobiisitekijöiltään
www.youtube.com

Sergey on viimekin vuonna Venäjän tv:n ohjelmassa esitellyt taitojaan kävellä korkkareissa - eli tässä videolla 17:30 kohdalla www.youtube.com
Venäläisnaisethan ovat varsin kuuluisia taidoistaan kävellä korkkareissa pahemmallakin kivipöpeliköllä ja tuossa oli kyse sekä Sergein näytelmäroolista naisena että venäläisten business-naisten korkkarikävelytaidoista siinä sivussa ja ohjelman juontaja heitti Sergeille korkkari-haasteen, josta hän suoriutuukin mainiosti.

Venäjä on niin kummallinen, sillä taannoin Sergei lauleli paljonkin Erasuren Love to hate you -kappaletta ja tässäkin esityksessä sen tahdissa luistelee naispari
www.youtube.com

Ja tässä Venäjältä vinkkiä hauskaan drag-esitykseen www.youtube.com

Tuo hänen seksuaalinen identiteettinsä on sitten tosin arvailujen varassa. Naisystäviähän hänellä on ollut, mutta jutut ovat jääneet lyhyiksi, kulissimaisiksi.
Mistä tuo uutisessa oleva juttu että hänellä olisi vaimo kotona? Vihkisormustahan hänellä ei ainakaan näytä olevan.

Kovin uskovainenhan hän ei vaikuta olevan, joten ehkä hän on hetero, jolla ei ole noita ortodoksi-fobioita hlbt-ihmisiä vastaan. Tai voi toki olla niin että hän on bisse, mikä toisaalta voisi selittää kekkulointinsa Venäjän HLBT-tilanteesta - Tosin aivopesuhan on Venäjällä niin voimallista että osa HLBT-ihmisistäkin siellä uskoo olevansa "poikkeavia" tms. Ja sitten ehkä tuo uransa on niin kullan kallis - hän itsehän matkustelee ahkerasta muilla mailla, niin Venäjän tilanne ei pääse niin ahdistamaan häntä itseään.

"Venäläisjournalistit ja -fanit buuasivat kysymykselle."

Tuokin on niin ristiriitaista Venäjältä. He katsovat oikeudekseen buuata, mutta sitten ovat kieltämässä Venäjälle buuausta viisuissa. Varsinaisia jeesustelijoita taas venäläiset ovat.

"Venäjä on moderni maa, jossa on elävä homoyhteisö ja paljon klubeja."

Joopa joo. Pietarissa on saman verran asukkaita, kuin koko Suomessa ja silti siellä on käytännössä vain yksi, tai pari HLBT-ihmisten clubia, jotka nekin ovat mitättömyyksiä Helsinkiin verrattuna. Ja kokoonsa nähden Venäjä on taloudellinen kääpiö.

"Monesti ihmetellään, miksi itäinen Eurooppa on näissä asioissa hyvin konservatiivinen."

Mitäs ihmettelemistä tuossa muka on? ortodoksi-kristillisyyden luonnottoman huono moraalihan tuon on itäisessä Euroopassa aiheuttanut. Läntisessä Euroopassa moisista hölynpölyistä on onnistuttu enempi jo vapautumaan. Sinälläänhään ex-Neukkulassa alkuaikoinan seksuaalisuus oli vapaampaa, ainakin periaatteessa, kunnes ortodoksi-krisitty Stalinin päästyä valtaan, säädätti hänen hallintonsa voimaan vihalait seksuaalivähemmistöillekin ja ortodoksi-kristitty Putinin hallintoseurakunta jatkaa samaa synnintekoa.

Venäjällä myös yhteiskuntaongelmat ovat krooninen vaiva ja niihin siellä vallanpitäjät tarvitsevat syntipukkeja ja seksuaalivähemmistöt joutuvat valitettavan usein siihen maalitauluiksi.
Nyky-Venäjän julistaa voittaneensa sodassa natsit, mutta itse asiassa nyky-Venäjällä on paljon samaa aatettta, kuin natseillakin, eli mm. ääri-kristillistä ajattelua, naisten suuntaamista synnytys"tehtäviin" ja seksuaalivähemmistöjen vainoamista ...

Artistina ja persoonana Sergei Lazarevia voisi viisuissa äänestääkin, mutta edustamaansa maata EI. Eikä Venäjän kappale nyt edes ole kisan paraskaan - siksihän sille yrittävät kerätä pojoja videotehosteilla, jotka on tehty länsimaisten osaajien toimesta.

Kommenttia muokattu: 11.05.2016 klo 21:32
  human • 11.05.2016 18:41
Tämänkin vuoden Euroviisuissa on kuitenkin kisaamassa ihan varmoja, HLBT-ihmisiin kuuluvia laulajiakin, Venäjää paremmin HLBT-ystävällisistä maista.

Israelin edustaja on seksuaalivähemmistöihin kuuluva ja häntä kohtaan huhtikuun lopulla Moskovassa, viisujen ennakkotapahtumassa sattuikin ikävä tilanne Moskovan rajaviranomaisten toimesta; häntä pilkattiin ja hänen passinsa revittiin. Tapahtumaa oli todistamassa mm. Espanjan euroviisuedustaja Barei, joka kertoi siitä ensimmäisenä tv:ssä Espanjassa.

wiwibloggs.com
esctoday.com

Tanskan Lighthouse X -kolmikosta ainakin laulun aloittava Johannes Nymark (30v) www.youtube.com
on homomies ja hänellä on miehensä Silas Holstin (33v) kanssa lapsiperhe.
www.billedbladet.dk
a.bt.bmcdn.dk
www.udeoghjemme.dk
bloggersdelight-dk.bloggersdelight.netdna-cdn.com
drupal-images.tv2.dk

Joten varsin oiva laulaja Tanskan Soldiers of Love -kappaleelle.
Johannes sai mieheltään näin mojovan komean onnittelupusun kun Lighthouse X voitti Tanskan viisuedustuskisan: a.bt.bmcdn.dk
Johanneshan on kisan yksi komeimmista miehistä ; )
41.media.tumblr.com
imageservice.nordjyske.dk

Tosin torstain 2. semifinaalissa, jossa Tanska kisaa, emme voi äänestää.
Toivottavasti tanskalaiskolmikko pääsee lauantain finaaliin : )

Tiedättekös kisoissa muita hlbt-kansan edustajia?

Kommenttia muokattu: 11.05.2016 klo 21:50
  human • 11.05.2016 19:23
"Lasarev voitti eilisen alkuerän." Hmmm, taitaa kirjoittajalla olla salaista tietoa. Tietääkseni alkuerien paremmuusjärjestys paljastetaan vasta finaalin jälkeen. Tässä vaiheessa kilpailijat ovat vain päässeet finaaliin, tasaveroisina.
   (ei rekisteröitynyt) • 12.05.2016 13:26
Vau,nää tyypit saa Venäjän kuulostamaan Saudi-Arabialta,jossa muuten saa ihan laillisesti tappaa homoja.
Ihailen ton laulajan kärsivällisyyttä kun häneltä tentataan tosta homo kysymyksestä koko ajan,jos ite olisin heteroseksuaali ja joutuisin kuuntelemaan tota jankutusta niin varmaan käskisin kysyjiä painumaan helvettiin.
  V (ei rekisteröitynyt) • 12.05.2016 14:28
Ymmärrän kyllä, että nimimerkki V on täällä suorittamassa missiotaan, josta kaiketi elantonsakin saa.

Jos homojen asema Venäjällä olisi niin auvoinen, mikäpä niihin kysymyksiin olisi vastaillessa. Lehdistö kysyy sitä, mikä yleisöä kiinnostaa, joten ei kai sen kysymyksiin vastaamisen pitäisi kenenkään verenpainetta nostaa. Jos kysyjällä on väärää tietoa, sen korjaamiseen on erinomainen tilaisuus juuri tuossa. Ja jos haastateltava ei osaa kysymykseen vastata, senkin voi kyllä sanoa ihan suoraan.
  Public eye • 12.05.2016 16:01
Tuosta laulajan nimestä vielä, että suomalaisen SFS 4900 -standardin mukainen translitterointi antaa tulokseksi muodon "Sergéj Vjatšeslavovitš Lazarev".

Tosin taiteilijoiden ja muiden julkkisten nimet alkavat helposti elää omaa elämäänsä, vaikka tälle nimelle ei taida vielä olla mitään vakiintunutta suomalaista kirjoitusasua.
  Public eye • 12.05.2016 16:17
Juuh, hyvä tarkennus tuosta Venäjän hemmon etunimestäkin.

Ja kuten nimimerkki V riviensä välistä kirjoitti, umpityhmä tuo Venäjän hallinto, kun yrittäessään leikkiä isoa kansakuntaa, maalailee kuitenkin uhkakuvia pienestä vähemmistöstä, joka ei siitä isommaksi kasva, eikä mitenkään uhkaa Venäjää, vaan päinvastoin antaisi sillekin nykyistä paljon parempaa potkua pärjätä maailmassamme.

Sergej on hyvä tyyppi, mutta tosiaan paska-hallinnon ortodoksi-islamistis-jälkistalinistisesta maasta.

i.vimeocdn.com
s-media-cache-ak0.pinimg.com

Kommenttia muokattu: 12.05.2016 klo 20:50
  human • 12.05.2016 20:49
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy