ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Venäjällä käytetään homopelkoa kansalaisten ohjaamisessa vaaliuurnille

Sami Mollgren • 05.03.2018 10:12 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Venäläisvideolla yritetään motivoida äänestäjiä pelottelemalla yhteiskunnan muuttumisella (kuvakaappaus)
Humoristisena markkinoidulla, laajasti levinneellä sosiaalisessa mediassa julkaistulla venäläisellä videolla käytetään homokielteisiä ja muukalaisvastaisia asenteita keinona houkutella kansalaisia äänestämään presidentinvaaleissa. Painajaisunta kuvaavalla videolla viestitään, että äänestämättä jättäminen voi johtaa ei-toivottuihin muutoksiin.

Radio Free Europen esiin nostamasta videosta kertoi Verkkouutiset. The Guardian -julkaisu kertoi asiasta jo helmikuussa.

Videolla nähdään esimerkiksi vaaleissa äänestämättä jättäneen perheenisän keskustelevan kotiovellaan poliisien kanssa, joista yksi on tummaihoinen. Suljettuaan oven tämä törmää keittiössään kaikki kliseet täyttävän homomiehen. Miehen ihmettelyyn vaimo selittää, että uuden lain mukaan jokaisen perheen on majoitettava kumppaninsa hylkäämä homoseksuaali. Ja jos tämä ei viikkoon löydä uutta kumppania, joutuu perheenisä olemaan hänen kanssaan. Homomies vielä vahvistaa, että “laki on laki” - ja haukkaa banaania.

Varmuutta ammattimaisesti toteutetun videon taustavoimista ei ole, mutta Radio Free Europessa arvellaan jälkien lopulta johtavan Kremliin: Venäjän politiikalle on tyypillistä, että poliittisten voimien ja avoimesti niihin kytkeytyneiden tahojen lisäksi on erilaista löyhästi ja epävirallisesti vallanpitäjiin kytkeytyvää aktiviteettia.

Venäjällä seksuaalivähemmistöihin kohdistuvat kielteiset asenteet ovat hyvin voimakkaita, samoin asenteet "muukalaisia" kohtaan. Asenteiden katsotaan viimeisen vuosikymmenen aikana muuttuneen kielteisempään suuntaan tietoisen vaikuttamisen myötä - ja toisaalta synnytettyjä kielteisiä asenteita on mahdollista käyttää uhkakuvien luomiseen.

Venäjällä tuli vuonna 2013 voimaan laki, joka kieltää esittämästä nuorille myönteisessä valossa muita kuin ns. perinteistä perhemallia. Lakipakettia kutsutaan "homopropagandalaiksi", koska se määrittelee esimerkiksi homosuhteiden esittämisen ja homoseksuaalisesta asiallisesti kertomisen propagoimiseksi.

Ensin kaksi kautta presidenttinä, sitten neljä vuotta pääministerinä ja sen jälkeen yhden kauden taas presidenttinä toiminut Vladimir Putin valittaneen varmasti uudelle kaudelle presidentinvaalissa, joka on määrä järjestää 18. maaliskuuta. RFE:n jutussa arvioidaan, että kansalaisia yritetään saada aktivoitua vaaliuurnille presidentin aseman pönkittämiseksi, sillä ihmiset ovat passivoituneet ja äänestysaktiivisuus on laskenut.Päivitys: Lisätty viittaus ja linkki asian esiin aiemmin nostaneeseen The Guardian -julkaisuun.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Lisäksi videolla myös näkyy banaani symboloimassa Venäjää. Banaanivaltio kun on :-D
  ._. • 05.03.2018 14:26
"Radio Free Europen esiin nostamasta videosta kertoi Verkkouutiset."
Nämähän on viimeisten parin päivän aikana tehtyjä juttuja. QX.FI:ssä tästä oli juttu jo pari viikkoa sitten! Eikö kunnia/maininta pitäisi kuulua aina sille, joka ekana asiasta kertoo?
   (ei rekisteröitynyt) • 05.03.2018 14:41
Viittaukset merkitään lähtökohtaisesti sen perusteella, mistä tieto on kulkeutunut ja alkuaan peräisin. Ruotsalaista QX:ää ei ole käytetty lähteenä tai taustana, joten sen mainitseminen ei ole perusteltua. Uutinen ei ole alkuaan sen. Sen sijaan QX:ssä lähteenä käytetty The Guardian on otettu nyt linkiksi, koska sen versio on RFE:n juttua laajempi tai ainakin sen kertomaa rikastava.
  smo • 05.03.2018 14:51
Ylen haastattelussa Pussy Riotin jäsen Aljohina puhuu muun muassa Boris Nemtsovin tutkimatta jääneestä murhasta, Tšetšenian tilanteesta ja kirkon edustajien roolista Putinin valtapelissä.
Huolestuttavimpana ilmiönä hän pitää vallan tarkoituksellisesta keskittämistä yhden ihmisen käsiin. Poliittinen ilmapiiri Venäjällä on Aljohinan näkökulmasta pelottava.
Stalinin kannatusluvut ovat kasvaneet viimeisen kuuden vuoden aikana. Kyselyiden mukaan noin puolet maamme asukkaista pitää Stalinia suurena johtajana ja hänen määräämiään vainoja tarpeellisina, Aljohina sanoo.

yle.fi


...ja samaan aikaan Suomessa. Tulevaisuuden tutkija kertoo Puoliseitsemän -ohjelmassa silmät kirkkaina kuinka automaatio tulee ratkaisemaan kaikki ihmiskunnan ongelmat aivan lähitulevaisuudessa.

Kaikki ongelmat ? Entä em. kiero Venäjä, tyhmän rohkea Trump, fundamentalistiset republikaanit, diktatuurinen Kiina, harhainen Erdogan, miljoonat islamistiset kiihkoilijat,...
  Franc (ei rekisteröitynyt) • 06.03.2018 20:36
Voihan Venäjä! Suomi Natoon ja pian. Venäjä on täysin epäluotettava ja arvaamaton valtio.
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 07.03.2018 00:47
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy