ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Venäjällä "homotyyny" johti näytelmän sensuroimiseen kirjamessujen ohjelmistosta

Sami Mollgren • 16.06.2014 18:20 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT

Venäjän kulttuuriministeriö pitää tyynyn sielua venäläisen kulttuurin perinteisten moraalisten arvojen vastaisena, ja kehotti poistamaan lastennäytelmän kirjafestivaalin ohjelmistosta. Kuvan tyyny ei liity tapaukseen.
Päiväkodissa olevan pojan ja hypoallergeenisen tyynyn välisestä ystävyydestä kertova nukketeatteriesitys "Tyynyn sielu" on Venäjän kulttuuriministeriön mukaan lapsille suunnattua homopropagandaa, koska tyynyllä on pojan nimi "Grechik". Olzhas Zhanaidarovin näytelmän ohjelmistoonsa ottanut Moskovan kansainvälisen kirjafestivaali poisti sen ohjelmasta kulttuuriministeriön otettua yhteyttä.

Varakulttuuriministeri Vladimir Aristarhovin mukaan näytelmän sisältö on vastoin venäläisen kulttuurin perinteisiä moraalisia arvoja.

The Moscow Timesin mukaan ministeriöllä ei olisi ollut virallisia keinoja kieltää esitystä, ja samassa yhteydessä toistakin sensuroitua esitystä, mutta ministeriö olisi poistanut nimensä tapahtuman tukijoista.

Kesällä 2013 Venäjällä hyväksytyn ns. homopropagandalain nimissä Venäjän kulttuuriministeriö on puuttunut aiemminkin taiteen ja valtaapitävien moraali-ihanteiden ristiriitoihin vastaavalla tavoin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eli tyynyn pitäisi olla vastakkaista sukupuolta, onko tyynyille aloitettava sukupuolentutkimukset ettei vaan samaa sukupuolta olevan tyynyn kanssa nukuta?
  puppeliassi • 16.06.2014 20:01
Sukupuolentarkastajat on kutsuttava paikalle.
  smo • 16.06.2014 21:17
Pyydän anteeksi näkemystäni, mutta ovatko nuo venäläiset todellakin noin taukkeja? Siis viranomaiset ja poliitikot!
  oscari • 17.06.2014 19:38
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy