ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Venäjä: sukupuolivähemmistöihin kuuluville ei ajokieltoa

Sami Mollgren • 14.01.2015 20:57 • 1 kommentti. UUTISET: YLEISET • ULKOMAAT
Viranomaiset Venäjällä ovat vakuuttaneet, ettei sukupuolivähemmistöön kuuluminen ole ajo-oikeuden saamisen esteenä.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Sukupuolivähemmistöön kuuluville aiheutti huolta uusi tieturvallisuusasetus, jossa ajo-oikeuden saamisen ehdoissa viitattiin Maailman terveysjärjestö WHO:n kansainvälisen sairausluokituksen mukaisiin "aikuisiän persoonallisuus- ja käytöshäiriöihin". Luokituksen piiriin on määritelty esimerkiksi transsukupuolisuus ja transvestisuus.

Viranomaisen ilmaiseman tulkinnan mukaan mainitut persoonallisuus- ja käytöshäiriöt eivät itsessään kuitenkaan ole esteenä ajo-oikeudelle, vaan taustalla olisi oltava kroonisia ja pitkittyneitä vakavia mielenterveyden häiriöitä. Maan terveysministeriön piiristä arvioidaan, että laki koskettaisi alle yhtä prosenttia WHO:n "aikuisiän persoonallisuus- ja käytöshäiriöit" -luokituksen piiriin kuuluvista.

Hlbti-toimijoiden arvion mukaan lailla tuskin on käytännön vaikutusta sukupuolivähemmistöihin kuuluviin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kuinkahan vanhaa luokitusta ovat katsoneet, sillä transvestiittisuus ( Human huom! transu) ei siellä ole ollut enää vuosiin!
  Xx_Val_xX • 15.01.2015 10:00
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy