ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Vatikaanin arvellaan "torjuvan" homoseksuaalin suurlähettilään

Sami Mollgren • 11.04.2015 11:14 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Ranska on joutunut odottamaan Vatikaanin vahvistusta uuden suurlähettilään nimitykselle yli kolme kuukautta. Tavallisesti hyväksyntä tulee runsaassa kuukaudessa.

Arvioiden mukaan Laurent Stefanini ei kelpaa Vatikaanille seksuaalisen suuntautuneisuutensa vuoksi. Lisäksi Ranskan tasa-arvoisen avioliittolain on arveltu aiheuttavan närää Vatikaanissa.

Vatikaani ei ole suostunut kommentoimaan ranskalaislehdelle asiaa, mutta katolisen kirkon La Croix -lehden lähde kertoo Vatikaanin pitävän Ranskan tekemää nimitystä provokaationa.

Vatikaanilla ei yleensä ole ollut tapana suoranaisesti torjua epämieluisaksi kokemaansa suurlähettilästä, vaan vastauksen viipyminen on tavallisesti tulkittu kielteiseksi kannanotoksi.

Ranska on ehdottanut myös vuonna 2007 homoseksuaalia suurlähettilääksi Vatikaaniin. Tähänkään nimitykseen ei saatu mitään vastausta Vatikaanista, ja Ranska nimitti lopulta tehtävään toisen henkilön.

Ranskan presidentti François Hollande nimitti Stefaninin suurlähettilääksi Vatikaaniin 5. tammikuuta 2015. Tämän jälkeen Vatikaanista ei ole kuulunut asian suhteen mitään. Ranskan ulkoministeriö ei aio perua nimitystä. Ministeriö on ilmaissut Stefaninin olevan yksi Ranskan parhaista diplomaateista. Tietojen mukaan nimitys oli nimenomaan presidentti Hollanden toive.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Siellä on vatikaanin pedofiili-köörillä niskakarvat pystyssä, kun toista aikuista miestä tervehenkisesti rakastava aikuinen mies olisi tulossa suurlähettilääksi ; )
  human • 12.04.2015 19:21
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy