ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Varsovan EuroPridelle odotetaan vastamielenosoituksia

Sami Mollgren • 17.07.2010 10:34 • 1 kommentti. UUTISET: PRIDE
Helteisessä Puolan pääkaupungissa Varsovassa järjestetään tänään lauantaina EuroPride-tapahtuman paraati. EuroPride järjestetään ensi kertaa 20 vuotta sitten revenneen rautaesiripun takana olevassa maassa. Paraatiin odotetaan vähintään 20 000 osanottajaa.

Monet Europridea vastustavat tahot ovat ilmoittaneet vastaprotesteista. Puolassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema on hiljalleen parantunut, mutta suurin osa kansalaisista on yhä sitä mieltä, että homojen sietäisi pysytellä kaapissa. Varsovan viranomaiset ovat myös vastaanottaneet yli 50 000 nimen adressin, jossa vaaditaan tapahtuman kieltämistä. Myös eräät EuroPrideen liittyvät kulttuuritapahtumat ovat keränneet paheksuntaa.

Puola on vahvasti katolinen maa, ja konservatiiviset asenteet ovat olleet voimakkaat. Katolisen kirkon asema on Puolassa erityisen voimakas, koska edellinen paavi oli puolalainen ja kommunistivallan aikana kirkon nähtiin edustavan sotaa edeltävän ajan arvomaailmaa ja puolalaisuutta. Puolassa homot yhdistetään usein myös pedofiiliaan.

Varsovassa oli ongelmia priden järjestämisessä vielä muutamia vuosia sitten. Jo edesmennyt Varsovan silloinen pormestari (myöhemmin presidentti) Lech Kaczynski kielsi tapahtuman vuosina 2004 ja 2005, mutta paikalliset aktivistit järjestivät tapahtuman kiellosta huolimatta, kansainvälisten vaikuttajien tuella. Tuolloin kulkuetta vastustavat tekivät väkivaltaisia iskuja kulkuetta kohtaan ja useita ihmisiä pidätettiin. Laki ja Oikeudenmukaisuus -puolueeseen kuuluva Lech Kaczynski kampanjoi vuoden 2005 presidentinvaalien alla televisissa teemalla "valtion tukea puolalaisille perheille, eikä provosoiville homoparaateille".

Viime vuonna Europride järjestettiin Sveitsin Zürichissä.
Kolme vuotta sitten järjestettyyn EuroPride-paraatiin Espanjan pääkaupungissa Madridissa osallistui yli miljoona ihmistä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Live-blogissa Varsovan tapahtumia. Etupäässä saksalaisista lähteistä koottua tietoa.
  vaeltaja2006 • 17.07.2010 16:49
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy