ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

ARVIO: Varovainenkin lehti uskaltaa netissä enemmän - KSML

jnsto • 15.03.2013 15:10 LEHDET

Tasa-arvoaihepiirin ilmeisen vaikeaksi kokenut sanomalehti Keskisuomalainen herätti nettipalvelussaan huomiota tv-kriitikkonsa blogilla tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.
Tasa-arvokysymyksissä varovaisena tunnettu sanomalehti Keskisuomalainen sai paljon palautetta julkaistuaan 8.3.13 media-arvostelijansa Marko Ahosen blogin, jossa tämä asettui kannattamaan tasa-arvoista avioliittokäsitettä. Ahosen seuraavassa blogissaan antamien tietojen mukaan lukijoita oli kertynyt jo muutamassa päivässä satatuhatta.

Itse juttu kattoi laajasti esillä olleet tasa-arvoista avioliittoa puoltavat argumentit. Tuskin sen ilmestymistä olisi esimerkiksi täällä ranneliike.netissä huomioitu, ellei julkaisupaikkana olisi ollut Keskisuomalainen. Lehti on ollut hyvin varovainen tai neutraali seksuaalivähemmistöjen tasa-arvokysymyksissä. Tämä ei ole koskenut KSML:n hallinnassa olevaa kaupunkilehteä, joka teki mm näyttävän ennakkojutun Jyväskylän Half-Pridesta 2011. Päälehdessä Pride jäi hyvin vähäiselle huomiolle.

KSML:n sisältöratkaisut ovat antaneet kuvan, että päälehti on suunnattu vanhoillisille tilaajille, joita vältetään suututtamasta. Ehkä arvokonservatiivinen imago alkoi kuitenkin olla jo taloudellinenkin rasite ja ainakin nettisivuilla oli päätetty kokeilla ihan jotain muuta. Tai sitten kyse on vain sattumasta.

Ahonen totesi kyse olevan ihmisoikeuksista, jotka kuuluvat itsestäänselvästi kaikille. "Homoseksuaalien avioliiton vastustaminen on samaa tasoa ajettavana asiana kuin oikeus blondien pahoinpitelemiseen rangaistuksetta tai hölkkäharrastajien tietokoneiden takavarikointi lakiin vedoten".

Ahonen itse kirjoitti jälkiarviossaan suosion tulleen hänelle yllätyksenä ja hän sanoi vakavissaan pohtineensa, onko hänellä mitään annettavaa keskusteluun.
- Enkä minä mitään uutta keskusteluun tuonutkaan, Ahonen kirjoitti. Tasa-arvoista avioliittoa puolustavat kommentit ilmeisesti kuitenkin osasin tiivistää kohtalaisen hyvin sekä myös provosoivasti. Olin oikeaan aikaa oikeassa paikassa oikealla tekstillä. Siis olettaen, että tarkoitus on saada mahdollisimman paljon lukijoita.

Jyväskylä on arvopohjaltaan varsin jakautunut. Tämä näkyi mm presidentinvaalien toisella kierroksella, jolloin kaupunki oli Haaviston kannatuksessa Helsingin kannoilla. Toisaalta sekä kaupungissa että etenkin maaseudulla on vahvaa perussuomalaisten suosiota ja PS-puolueen näkyviä hahmoja yhdistetään maakuntaan. Keskisuomalainen on entiseltä taustaltaan maalaisliitto-keskustapuolueen lehti. Kilpailijat kuolivat 60-luvulle mennessä.

Ahosen blogit saivat tavanomaisen ryöpytyksen mm vanhoilliskristillisiltä piireiltä,mutta myös paljon myönteisiä kommentteja.

Ensimmäisessä aiheeseen liittyneessä blogissa Ahonen kirjoitti toki itsensä ulos mistään epäilyistä. "Myönnän että en itsekään ymmärrä, miksi mies haluaa harrastaa seksiä miehen kanssa. Eihän alastonta naista kauniimpaa asiaa maailmasta löydy. Tämän ”ongelman” olen kuitenkin ratkaissut olemalla harrastamatta seksiä miesten kanssa. Systeemi on toiminut vallan mainiosti ainakin toistaiseksi."


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy