ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Vapaat suunnat asettavat homovastaisuuden ehdoksi yhteistyölle evl-seurakuntien kanssa

jnsto • 28.01.2015 13:56 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Toivakan kirkko on vuodelta 1882. Pohjois-Päijänteen itärannan alueille on ollut tyypillistä kilpailevien vapaiden suuntien melko suuri kannatus. Kuva: Toivakan seurakunta.
Suhtautuminen seurakuntatasolla HLBT-suomalaisiin määrittää evankelisluterilaisen kirkon kanssakäymistä vapaiden suuntien kanssa tilanteissa, jolloin evl.fi on paikallisesti vähemmän jyrkkä. Käytännössä evl-seurakuntia näin jaetaan ulkopuolelta oikeansuuntaisiin ja vääriin.

Toisaalta vapaat suunnat voivat jopa suosittaa evl-kirkon jumalanpalveluksiin menoa, jos julistus siellä on heille mieluisaa.

Keskisuomalaisen Toivakan seurakunnan yhteistyösuhde paikallisiin helluntailaisiin on katkennut kirkkoherra Panu Partasen toivotettua homoseksuaaliset pariskunnat ja yksittäiset ihmiset tervetulleiksi seurakunnan toimintaan. Aiheesta kertoi mm Keskisuomalainen.

Partanen sanoo maakuntalehden mukaan, että sek­suaalinen suuntautuminen on ihmisten oma asia. "Me hyväksymme homot joukkoomme samalla tavalla kuin kaikki muutkin".
"Ihmiset vastaavat asioistaan ilman meidän ohjaustamme. En näe yksioikoisesti synniksi sitä, että kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä haluaa elää yhdessä", sanoo kirkkoherra.

Hän kuitenkin muistuttaa, että Toivakan seurakunnassa toimitaan joka tapauksessa kirkon opetuksen mukaan. Tässä hän viittaa mm siihen, että evl-kirkko ei hyväksy tasa-arvoista avioliittokäsitystä.

Seurakuntien yhteisessä tiedotteessa yhteistyön päättymisestä kerrotaan, että taustalla ovat erilaiset näkemykset Raamatun tulkinnasta, erityisesti puhuttaessa sukupuolineutraalista avioliitolaista.

"Kyseessä ovat niin isot näkemyserot Raamatun ymmärtämisestä ja tulkitsemisesta, että yhteistyössä kannattaa ottaa aikalisä ja miettiä, mitä tämä oikein tarkoittaa", sanoo helluntaiseurankunnan pastori Miika Huotari.
Huotarin mukaan on valitettavaa, että hyvä ja hedelmällinen yhteistyö on nyt päättynyt ainakin väliaikaisesti.
"Kyseessä on kipeä ratkaisu, mutta kaikissa asioissa ei pysty tekemään kompromissia", Huotari sanoo.

Toisaalta, jos julistus evl-kirkossa on otaksuttavasti heille sopivaa, vapaat suunnat ovat valmiita myös suosittamaan valtakirkkoon menoa.

Kun nykyisin Pitäjämäen kirkkoherrana Helsingissä toimiva Arto Antturi muutama vuosi sitten sijaisti Toronton suomalaisessa Agricolan evl-seurakunnassa, paikallinen helluntaiseurakunta Saalem jätti väliin oman jumalanpalveluksen järjestämisen ja päätti menosta joukolla Agricolaan Antturia kuuntelemaan. Antturi on saanut Suomessa äskettäin julkisuutta allekirjoittamalla Aito avioliitto -kannanoton internetissä. Aihe on ollut esillä ranneliike.netin keskustelupalstalla.

Keskisuomalaisen uutinen (19.1.15). Kuvassa kirkkoherra Panu Partanen. Kuvatekstissä hän uskoo yhteistyön paikallisen helluntaiseurakunnan suuntaan myöhemmin palaavan.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mikä se onkaan se "saatanallinen helvetti" - eipä muuta kuin kristinuskomus&islam.

Hell ... helluntailaiset.
  human • 02.02.2015 00:32
Humaaniuteen kuuluu myös asian johtaminen sivuraiteille ^ esimerkiksi sekoittamalla käsitteitä keskenään.
  martin • 02.02.2015 21:41
Erään uskomuksen kymmenessä käskyssä ei kielletä valehtelua ... koska se vetäisi maton alta koko uskomukselta.
  human • 03.02.2015 22:59
Kannattaa lukea ne kymmenen käskyä tarkemmin.
  martin • 16.02.2015 12:34
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy