ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Vantaan srk ei avusta vanhoillisia lähetysjärjestöjä

jnsto • 03.12.2013 23:50 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Vantaan seurakuntien kirkkovaltuusto päätti 3.12.13 niukin äänestysnumeroin katkaista rahallisen tuen viideltä vanhoilliselta lähetysjärjestöltä. Päätös koskee vain Vantaan seurakuntien yhteisiä avustusrahoja, paikallisseurakkunnat voivat päättää tuistaan itsenäisesti.

Syynä ovat niiden vastustavat kannat naispappeuteen ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoon.

Tuet loppuvat Suomen luterilaiselta evankeliumiyhdistykseltä, Svenska lutherska evangeliförening i Finlandilta, Kansanlähetykseltä, Kylväjältä ja Sanansaattajilta. Jo aiemmin tukia on asteittain vähennetty.

Äänestysnumero olivat 24–22. Vantaan seurakuntien yhteisestä budjetista jaettavat tuet keskitetään nyt Suomen Lähetysseuralle ja Suomen Pipliaseuralle.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy