ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Valokuvaaja Ohlson-Wallin protestoi Moderna Museetin ´rasistista´ installaatiota

vaeltaja2006 • 20.04.2012 06:00 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • EU
Tukholmassa nousi kulttuurimyrsky, kun Moderna Museetissa vietettiin sunnuntaina World Art Dayta. Makode Aj Lindenin kakkuinstallaatiota pidettiin rasistisena. Taiteilija työskentelee pääasiassa Berliinissä, ja hän on ennenkin herättänyt töillään huomiota. Hän itse sanoo tutkivansa mustaa identiteettiä.

Moderna Museetin teos oli täytekakku, joka oli pinnaltaan musta ja naisen ylävartalon muotoinen. Joka kerta, kun kakusta leikattiin pala, taiteilija parahti. Se huvitti mm. kulttuuriministeri Lena Adelsohn Liljerothia. Myöhemmin häntä syytettiin siitä, ettei hän ollut mitenkään valmistautunut tapahtumaan.

Taiteillija itse sanoo, että hän otti kantaa naisten sukuelinten silpomiseen, mikä on tavallista Afrikassa ja osassa Aasiaa. Afroruotsalainen järjestö Afrosvenskarnas riksförbund piti teosta rasistisena ja mauttomana. Järjestön puheenjohtaja ei lainkaan ymmärtänyt tällaista spektaakkelia.

SvT:n kulttuuriuutisissa eilen valokuvaaja Elisabeth Ohlson-Wallin syytti Moderna Museetia rasistisesta propagandasta ja hän kieltäytyy lahjoittamasta Ecce Homo -töitään museolle.

Nyt myös European Network Against Racism (ENAR) reagoi kakkuun ja kulttuuriministerin kakunleikkaukseen. Ministeri vain hymyili, kun leikkasi kakkua. Parasta olisi erota.

Dagens Nyheterin arkistosta ilmenee, että taiteilija Makode Linden on viime vuosina ollut mukana monissa pride- ja queer-tapahtumissa. Vuonna 2008 häntä syytettiin F-12 -gayklubilla kananpoikien rääkkäämisestä. (http://www.dn.se/pa-stan/klubb/klubbarrangor-fornekar-djurplageri )

Dagens Nyheterin tekemä video Moderna Museetista on jo YoutubessaKatso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy