ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Valioliigapelaajaa rangaistiin asiattomista twiittauksista

Sami Mollgren • 24.09.2016 12:10 • 3 kommenttia. UUTISET: URHEILU • EU

Andre Gray (kuva: Craig Brough / Reuters / Lehtikuva)
Englannin jalkapalloliitto on määrännyt Andre Grayn neljän ottelun pelikieltoon ja 25 000 punnan (noin 29 000 euron) sakkoihin neljä vuotta sitten Twitterissä esittämistään homovihamielisistä kommenteista.

Nyt 25-vuotias Gray on katunut vuonna 2012 julkaisemiansa kommentteja.

- Is it me or are there gays everywhere? #Burn #Die #MakesMeSick, twiittasi Gray vuonna 2012.

Edellisen kommentin ohella jalkapalloliiton toimenpiteisiin vaikutti muutama muukin Grayn kommentti sosiaalisessa mediassa.

Nyt Gray sanoo, ettei hän ajattele asioista siten kuin tuolloin kirjotti. Hän toteaa, ettei ole homofobinen, ja että hän voi ainoastaan pahoitella ja pyytää anteeksiantoa loukkaamiltaan henkilöiltä. Hän kertoo muuttuneensa ja tekevänsä työtä tullakseen paremmaksi ihmiseksi.

Gray vaikuttaa nykyään Valioliigassa pelaavassa Burnley FC:ssä. Välillä joukkue on pelannut alemmalla tasolla, mestaruussarjassa.

- Gray on pahoittelee postauksiaan ja sitoutuu parantamaan käytöstään sekä ihmisenä että roolimallina, todetaan jalkapalloseura Burnleyn tiedotteessa.

- Uskomme, että tämä aiemmin julkaistuja sosiaalisen median postauksia koskeva sakko toimii varoituksena kaikille ammattilaisjalkapalloilijoille ja muillekin urheilun parissa toimiville.


Englannin jalkapalloliitto ja lajiliitot kansainvälisestikin ovat jo vuosia ylläpitäneet tiukkaa linjaa esimerkiksi homovihamielisyyden ja rasismin kaltaisten ilmiöiden suhteen. Suomessa yhdenvertaisuuden puolesta on toiminut esimerkiksi Veikkausliiga.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eroitettiin 4 vuotta sitten kirjoittamiensa kommenttien takia? Eihän toi jätkä edes ollut ton seuran jäsen silloin. Ei olis pitänyt antaa minkäänlaista rangaistusta ja mä en ainakaan tartte mitään väkisin vuodatettuja kuppasia anteeksipyyntöjä.
  Ateisti (ei rekisteröitynyt) • 24.09.2016 20:02
Ei erotettu, mutta rangaistiin sakolla ja neljän ottelun mittaisella pakkolomalla. Rangaistus ei kohdistu seuraan, vaan yksilöön. Langettaja ei ole seura, vaan liitto.

Minäkään en ole täysin vakuuttunut rangaistuksen mielekkyydestä vuosien takaisista teoista. Ihmiset kasvavat ja voivat irtisanoutua entisistä hölmöilyistä.

Toisaalta homo-ongelmaiset asenteet samoin kuin rasismi ovat kiusanneet jalkapalloympyröitä rajusti, ja asiaan on sitten puututtu nollatoleranssilla - jolloin säännöt ovat sääntöjä, vieläpä tiukkoja ja ehdottomia.
  smo • 24.09.2016 20:08
Smo...Ilmeisesti homojen kuolemantuomiotkin on oikeutettuja jos niitä perustellaan "laki on laki"-periaatteella.
Lait ja säännöt voivat olla vääriä ja moraalittomia.
  Ateisti (ei rekisteröitynyt) • 25.09.2016 13:22
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy