ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Vaasan 1970-lukua

vaeltaja2006 • 22.04.2009 09:14 • päivitetty: 22.04.2009 09:15 HLBTI-HISTORIAA
Vaasan Setan sivuilla on hieman järjestön historiaa. Järjestö perustettiin 15.7.1972 Fenix-klubiin nimellä. Aluksi illanvietot olivat lähinnä illanistujaisia eri ihmisten kodeissa. Vasta vuonna 1974 kevätkesällä eli 35 vuotta sitten pidettiin ensimmäiset tanssit Työväen purjehdusseuralla. Ne oli naamioitu hääjuhlaksi.Vasta vuonna 1975 päästiin säännölliseen toimintaan, ja seuraavina vuosina tansseja pidettiin vuoronperään Vaasassa ja Seuinäjoella.

Vaasan setan sivuilla on myös yksi muistelus. Tämä muistelija uskaltautui ensi kertaa tansseihin Palosaaren purjehdusseuralle vuonna 1976. Tansseja pidettiin vain pari kertaa vuodessa, mutta sinne saatiin vieraita Uumajasta ja Sundsvallista, kun laivamatkat olivat halpoja. Jopa strippareita kävi vieraina.

Pari kertaa saatiin pommiuhkaus ja osanottajien autojen ikkunoihin alkoi ilmaantua spraymaalia. Kotirannassa Vaasassa pikkupojat kävivät kimppuun ja heittelivät kananmunilla. Niinä vuosina tapahtui 15 itsemurhaa. Kirjoittaja sanoo, että hän tunsi jokaisen.


Katso myös nämä
 
 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy