ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Uusi tutkimus: Ympärileikkaus ei kenties sittenkään vähennä HIV-riskiä homomiehillä länsimaissa

JuhaniV • 09.03.2010 22:56 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Lähes 4 900 miehellä tehty tutkimus USA:ssa Kanadassa ja Alankomaissa osoittaa, ettei ympärileikkauksesta ole erityistä hyötyä HIV-riskin vähentämisessä länsimaissa.

Afrikassa tehdyissä useissa tutkimuksissa on tultu siihen tulokseen, että ympärileikkaus voi laskea HIV-riskiä heteroiden kohdalla, niin ei kuitenkaan uusimman tutkimuksen mukaan voida katsoa homojen ja biseksuaalimiesten kohdalla länsimaissa.

Tutkimustulokset eivät ole vielä riittävän edustavia pidemmälle meneviin johtopäätöksiin. Tätä tutkimusta kritisoitiin liian pienestä otannasta ja myös siitä, että mukana oli kovin vähän ympärileikkaamattomia henkilöitä.

Tutkimuksesta raportoi Reuters 9.3.2010


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy