ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Uusi-Seelanti tasa-arvoistamassa avioliiton

Sami Mollgren • 27.02.2013 20:16 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Uudessa-Seelannissa parlamentin valiokunta suosittelee samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimista. Avioliiton nähtiin laajasti olevan ihmisoikeuskysymys, eikä valtiolla ole siten oikeutta estää samaa sukupuolta olevaa paria solmimasta avioliittoa.

Lakiin halutaan mukaan maininta, että uskonnollinen vakaumus on pätevä peruste kieltäytyä vihkimästä samaa sukupuolta olevaa paria avioliittoon.

Lakialoite tulee seuraavan kerran käsiteltäväksi 13. maaliskuuta.

Vuodesta 2005 homoparit ovat voineet solmia Uudessa-Seelannissa siviililiiton, joka on oikeusvaikutuksiltaan avioliittoa vastaava, mutta kuitenkin siitä erillinen instituutio.

Myös Suomessa keskustellaan avioliittolainsäädännön ulottamista samaa sukupuolta oleviin pareihin. Tällä hetkellä Suomi on ainoa Pohjoismaista, jossa homoparit eivät voi solmia avioliittoa. Suomessa samaa sukupuolta olevia pareja varten on erillinen parisuhdeinstituutio "rekisteröity parisuhde".


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy