ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Uudessa kirjassa MSC Finlandin neljä vuosikymmentä

vaeltaja2006 • 27.08.2016 09:06 • 3 kommenttia. KIRJAT

\\\\\\\\
Perjantai-iltana, MSC:n 40-vuotisjuhlien tervetulojuhlassa DTM:ssä julkistettiin MSC:n uusi historiikki. Kirjan nimi on: "MSC Finland - 40 vuotta historiaa". Kirja on suomeksi ja englanniksi.

Luin kirjan heti tuoreeltaan tänä aamuna. Löytyykö siitä se MSC, jonka 80- ja 90-luvuilla tunsin hyvin ja nyt iän varttuessa huonommin? Tunnistin siitä erinomaisesti suomalaisen nahka- ja fetissikerhon ja löysin tietoa viime vuosien ilmiöistä.

Kirjan ja historiallisen selvitystyön on tehnyt tietokirjailija, taidehistorioitsija Antti Kauppinen. Hänet tunnetaan mm. matkakirjoistaan. Antti on itse aktiivisesti mukana MSC:ssä ja Tom of Finland -seurassa. Hän pystyy hämmästyttävällä taidolla nostamaan esiin erilaisia kehityskaaria.

Kirjassa ei ole juuri lainkaan nimiä, ei edes tekijän nimeä. Tom of Finland, kerhon kunniapuheenjohtaja, on esillä muutaman kerran, mutta häntäkään ei ylistetä kuuluisuutensa vaan aktiivisen osanoton takia.

MSC Finland Tom's Club on elänyt nousu- ja laskukausia, mutta koskaan 40 vuoden aikana kerhon toiminta ei ole ollut pysähdyksissä. 1970- ja 80-luku olivat kaveruuden aikaa, jolloin tärkeintä oli yhteydenpito samanmielisiin. 1980-luvun lopulla kerhoon tuli aktiivisia jäseniä, jotka halusivat vaikuttaa yhteiskuntaan. AIDS-kriisi oli pahimmillaan. 1990-luvun alussa MSC liittyi Setaan yhdeksi sen suurimmmista jäsenjärjestöistä, mutta seta-polulla oli monia esteitä. MSC-läisiä vierastettiin. MSC:ssä koettiin, että seksuaalisuus on Setalle vaikea aihe. Se ajaa vain perhe-, parisuhde- ja avioliittoasioita. MSC irtosi Setasta 2007.

Viime vuosina on tullut uusia ilmiöitä. Nuoria on saatu mukaan mm. sporttiryhmän tapahtumien kautta. Keski-Euroopan monissa kerhoissa on uhkana ukkoutuminen.

Antti Kauppinen sanoo, että MSC on yhä undergroundia. Seta ei ole, vaan Seta istuu mukana päättäjien pöydissä ja saa sieltä rahansa. MSC:lle on ollut tyypillistä, että sen jäsenet ovat hyvin monenlaisia ja joukosta löytyy monenlaisia osaajia: on sähkömiehiä, tietokoneasiantuntijoita, lavastajia, graafikoita, talousosaajia, ravintolabisneksen tuntijoita, niitä joilla vasara pysyy kädessä, jne. Se on tehnyt mahdolliseksi, että asioita tehdään yhteisvoimin, vapaaehtoistyönä.

Kirjaa saa MSC Finlandin tilaisuuksissa, hinta oli eilen 10 euroa (oliko syntymäpäiväjuhlan tarjous, en tiedä).

Kirjan tekijä Antti Kauppinen kertoo lisää historia-projektistaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kerho miehille joilla ei ole nimiä...hmmm, varmaan kulttuuriteko tämäkin, nimettömyys kertoo aika paljon tästä ylpeydestä, joka on saanut inspiraationsa ja vapautuksen Touko Laaksosen taiteesta.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 27.08.2016 19:16
Olisin kiinnostunut ostamaan kyseisen opuksen, mutta järjestön omat sivut edes eivät noteeraa sen julkaisemista. Jos tarkoitus on estää kirjan päätyminen "ulkopuolisten" käsiin, on tavoitteessa onnistuttu erinomaisesti.
  in dubio (ei rekisteröitynyt) • 30.08.2016 07:39
Kirjassa ei ole mitään "salaista" tietoa. 40-vuotisjuhlat on juuri pidetty ja ne olivat poikkeuksellisen vaativat eurooppalaisen kattojärjestön kokouksen vuoksi. Luulen, että nyt on hengähdysaika ja kirja-asia tulee esiin sitten, kun taas on kunnolla palattu arkirutiineihin. Ainakin jokaisen MSC:n tilaisuuden aikaan se on lippukassassa myynnissä.
  vaeltaja2006 • 03.09.2016 15:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy