ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Uuden-Seelannin Christopher Olwage on Mr. Gay World 2013

Sami Mollgren • 05.08.2013 23:29 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Mr. Gay World 2013 on Uuden-Seelannin Christopher Olwage. Kuva: Beate A Tecza / MrGayEurope.com
Peräjälkeen jo toistamiseen Mr. Gay World tulee Uudesta-Seelannista, kun 27-vuotias Christopher Olwage vei maanantai-iltana voiton Belgian Antwerpeenissä järjestetyssä kilpailussa.

USA:n Matt Simmons on ensimmäinen perintöprinssi. Toiseksi perintöprinssiksi kiri Hong Kongin Benjie Vasquez Caraig.

Suomea kilpailussa edusti Joensuusta kotoisin oleva 27-vuotias helsinkiläistynyt tradenomiopiskelija Janne Tiilikainen, joka valittiin Mr. Gay Finland 2012:ksi. Kaikkiaan kilpailijoita oli 30 maasta. Nuorin kilpailijoista on 18-vuotias ja vanhin 38-vuotias.

Kilpailun verkkosivulla kerrotaan, että Mr Gay World -kilpailu on enemmän kuin kauneuskilpailu. Hyvän ulkonäön lisäksi peräänkuulutetaan "sisäistä kauneutta" - sopivaa luonnetta ja persoonallisuutta, älykkyyttä, johtamiskykyä. Tavoitteena on löytää hyvän tahdon lähettiläs kansainväliselle homoyhteisölle.

Tuomaristoon kuuluivat Mr Gay Worldin presidentti Eric Butter Australiasta, Mr Gay World 2012 Andy Derleth Uudesta-Seelannista, nykyään Lontoossa asuva nigerialainen lgbt-aktivisti Adebisi Alimi, filippiiniläinen tunnettu julkkisten uravalmentaja Beverly Vergel, belgialainen sateenkaaripoliiseja edustava Kristof De Busser, belgialainen lgbt-aktivisti Michiel Vanackere ja Mr Gay Wolrld 2011 Francois Nel Etelä-Afrikasta.

Mr. Gay World -kilpailu järjestettiin osana 31.7. - 11.8. Antwerpenissa järjestettävää kolmatta worldOutgames-tapahtumaa. Urheilukoitosten ohella järjestetään kulttuurifestivaali näyttelyineen ja juhlineen. Myös Antwerpenin pridea vietetään samassa yhteydessä. Pride-paraati järjestetään lauantaina 10. elokuuta.

Mr. Gay World 2013 -ehdokkaat ryhmäkuvassa. Kuva: Beate A Tecza / MrGayEurope.com

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Olikohan vaatimuksena esiintyä myös jossakin kansallisvaatteessa? Suomalaiset tietenkin käyskelevät tavallisesti puolialastomina porontaljoissaan jääkarhujen keskellä! :-)
  JuhaniV • 06.08.2013 14:11
Voittaja Christopher Olwage kisasi aiemmin tänä vuonna myös Uuden-Seelannin Talent-kisassa näin www.youtube.com

Ja tästä haastattelusta selivää, että voittaja Christopher on alunperin etelä-afrikkalainen, jonka perhe muutti Uuteen-Seelantiin useita vuosia sitten
www.youtube.com

Antwerpenin kisojen jäljiltä miehen matkakassa kuuluu olevan vähissä
www.facebook.com
Eli maasta, jossa jo on tasa-arvoinen avioliittokin www.youtube.com

Mukavaa että tuolla MRGW-kisassa oli myös esim. Pakistanin edustaja - tai ainkain pakistanilainen, sekä Myanmaristakin kisaaja - kummassakinhan maassa homoseksuaalisuus tuomitaan; Pakistanissa 2 v tai jopa elinkautisella ja Myanmarissa 10 v tuomiolla.
Sensijaan esim. Venäjä oli poissa tuolta maailmamme komeimman miestenmiehen kisasta.

mrgayworld.com

Tiilikaisen Janne näyttää esiintyneen "kansallisasussa", jossa hänen edeltäjänsä yritti esiintyä Etelä-Afrikassa viime vuonna, mutta asu jäi silloin sikäläisen tullin haaviin (koska maahan ei saanut viedä luvatta eläinten taljoja). Toisaalta uutisen kuvassa nuo kisaajien asut näyttävät monella muullakin "fantasia"-asuilta.

Hieman eriskummallinen uimapukukierros-ohjelma tuolla kisassa,
eli miksi mukana naisia? www.flickr.com , www.flickr.com
Eiväthän (oletushetero) mr-kisoissakaan miehet tanssita miehiä, tai kaunotar-kisoissa naiset naisia.
Miksi siis Gay-miesten pitää esiintyä "heteromaisesti"?

Lisää kuvia kisasta täällä www.flickr.com

Ja loppuhuipennuksena sitten huippuhetkiä tuoreen MRGW:n nykyisestä kotikaupungista Aucklandista, viime helmikuun Prideparaatista ja maasta, jossa jo on tasa-arvoinen avioliitto kaikille : )
www.youtube.com

www.youtube.com

Kommenttia muokattu: 06.08.2013 klo 20:55
  human • 06.08.2013 18:58
Tilastoa Mr. Gay World 2013 kilpailijoista

Lukumäärä 30

Iän keskiarvo 27,9
Iän mediaani 28
Korkein ikä 38
Alin ikä 18

Pituuksien keskiarvo 179,2 cm
Pituuksien mediaani 180
Pisin kilpailija 189
Lyhin kilpailija 168

Kommenttia muokattu: 06.08.2013 klo 20:26
  JuhaniV • 06.08.2013 20:24
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy