ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Uskonsa vuoksi heteroavioliitossa elävistä homoista kertova tv-ohjelma kuohuttaa USA:ssa

Sami Mollgren • 12.01.2015 00:07 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
TLC-kanavalla sunnuntain 11. tammikuuta myöhäisillassa nähtävä televisio-ohjelma My Husband’s Not Gay kertoo sellaisten avioparien elämästä, jossa mies on kiinnostunut miehistä, mutta mies on valinnut avioliiton naisen kanssa siksi, koska heidän uskontonsa mukaan homoseksuaalisuus ei ole sallittua ja ihanteena on naisen ja miehen välinen avioliitto.

Ohjelmassa nähdään Utahin Salt Lake Cityssä elävät mormonistista uskonvakaumusta tunnustavat Jeff ja Tanya, Pret ja Megan, Curtis ja Tera, sekä a 35-vuotias vanhapoika Tom. Pariskuntien osapuolten keskinäistä suhdetta kuvataan enemmän kaveruudeksi kuin rakkaudeksi.


Ohjelma on herättänyt keräämään adressia ohjelman perumiseksi, koska se markkinoi "väärää ja vaarallista ajatusta siitä, että homoseksuaalit voisivat valita ja heidän pitäisi valita heterous ollakseen osa heidän uskonnollista yhteisöään. Adressilla on yli 100 000 allekirjoittajaa.

Vetoomuksen taustalla on Josh Sanders, joka kertoo olevansa kristitty. Hän kertoo, että hän on aiemmin ollut ns. eheytysterapian kohteena. Hän kertoo käynnistäneensä vetoomuksen, koska ohjelmassa esiintyvät miehet kaipaavat myötätuntoa ja hyväksyntää. Hänen mukaansa TLC:n esittämässä ohjelmassa miesten elämää esitetään viihteenä ja samalla lähetetään vaarallista viestiä siitä, että homous olisi asia, jonka voi ja joka pitäisi muuttaa.

- Nuorelle ihmiselle ei koskaan pitäisi etenkään televisiossa sanoa, että omaa itseä pitäisi hävetä, lisää Sanders.

Myös hlbti-ihmisiä koskevaa medianäkyvyyttä seuraava GLAAD-järjestö on ottanut kantaa sarjaan. GLAAD-järjestön johtaja Sarah Kate Ellis pitää sarjan esittämistä "täysin vastuuttomana".

- Kukaan ei voi vaikuttaa siihen ketä rakastavat, ja etenkin, kenenkään ei pitäisi joutua sellaisen eteen. Tällä ohjelmalla TLC asettaa lukemattomat hlbti-nuoret vaaraan, sanoo Ellis.

TLC-kanavan antaman lausunnon mukaan ohjelmassa esiintyvät henkilöt ovat yksilöitä ja kertovat tekemistään päätöksistä vain omalta kohdaltaan.

Amerikkalaisjärjestö GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) pyrkii vaikuttamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä mediassa annettavaan kuvaan. Se toimii tapahtuvaa vahingollisten tietojen levittämistä vastaan. Järjestö myös jakaa gaalatapahtumissaan vuosittain palkintoja merkittäville mediavaikuttajille ja erilaisille mediailmiöille ja -töille joissa käsitellään hlbti-ihmisten asioita.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mikään lakihan ei kiellä homomiestä menemästä naimisiin naisen kanssa, joten tuo on ihan ok, niinkauan kun vaimot tietävät asiasta. Miksi meille homoille on niin vaikeaa hyväksyä se että osa meistä haluaa elää noin? Kaikilla noilla sarjan miehillä on ollut teoreettinen mahdollisuus valita toisin. Kukaan ei oo pakottanu heitä tohon.
  Ihmettelijä (ei rekisteröitynyt) • 12.01.2015 16:04
Ja monikohan heistä on oikeasti homomies, vaan sittenkin biseksuaali, ei joku siltä biseksuaali Kinseyn biseksuaaleista laatimalta biseksuaalisuuden toteuttamisasteikolta.

Mahdetaankohan ohjelmassa edes kyetä mainitsemaan biseksuaaleja, jotka siis eivät ole homoja, eivätkä heteroita.


Toki kyseisessä hölynpöly-uskovaisten ohjelmassa voitaisiin hyvin käsitellä sitäkin seksuaalisuutta, että onko se jumala-allah-jahve aseksuaali vai kenties homo tai bisse, kun sillähän ei satukirjojen mukaan ole rakasta vaimoakaan, eikä sen miehestäkään puhuta, ellei se sitten ole bikaapissa tai elleivät jumala ja allah ole sitten miespari? Toki voi olla niinkin että jumala ja allah ovat läheistä sukua kastemadolle, eli lierolle, joka tilaanteen mukaan muuntautuu tarvittavaan rooliin.

Kommenttia muokattu: 12.01.2015 klo 19:13
  human • 12.01.2015 19:05
Eli nyt siis biseksuaalit rinnastetaan kaksineuvoisiin kastematoihin?
  SaintJudy • 14.01.2015 08:58
Mulla ei ole mitään ongelmaa siinä että homot ovat naimisissa naisten kanssa, kun vaimot ovat siis tästä tietoisia. En kuitenkaan voi väittää ymmärtäväni sitä ollenkaan. Siis mitä iloa siitä on kenellekkään? Voihan homomies ja heteronainen olla vaikka kämppiksiä yms. ilman että naimisiin täytyy mennä. Tietty jos siis kyseessä on tilanne että kaapista tullaan kun ollaan oltu naimisissa jo pitkään jne. niin sitten asia voi olla eri. En ole kuitenkaan kuullut sellaisista homoista, jotka menevät naimisiin ihan tarkoituksella naisten kanssa. Saa toki mennäkkin, mutta en siis ymmärrä motivaatiota.

Pointti tässä ohjelmassa taitaa lähinnä olla se, että kyseiset miehet siis tekevät sen uskonnon takia. He eivät siis ole naimisissa naisten kanssa koska haluavat sitä, vaan koska he uskovat että heidän täytyy tehdä niin. Homoseksuaalisuus on uskovaisille synti (usein tuntuu että se onkin sitten ainoa synti sille porukalle, kaikkea muuta saa kyllä tehdä melkeinpä mielin määrin ihan aviorikoksesta lähtien...).

Ei tässä myöskään biseksuaaleista puhuttu. Silloinhan ongelmaa ei varmaan edes olisi.
  Haig (ei rekisteröitynyt) • 15.01.2015 11:11
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy