ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USAn homokaupunginosat heteroistuvat

Uudessa tutkimuksessa, joka tehtiin Brittiläisen Kolumbian yliopistossa Kanadan Vancouverissa, todetaan, että USAn homoghetot hiljalleen hajoavat. Homojen määrä näillä alueilla on viime vuosina selvästi vähentynyt. Homojen määrä on laskenut 8%, lesbojen 13%. Tutkimuksessa selviteltiin asukasmuutosta mm. Chicagon Boystownissa, San Franciscon Castrossa ja New Yorkin Greenwich Villagessa.

Tutkimusryhmästä esitetään monia syitä muutokseen. On jo ennestään tuttua, että köyhemmät sysätään pois vanhoilta alueiltaan. Näin on käynyt mm. mustien asuma-alueille. Samaan aikaan homojen ja lesbojen hyväksyntä yhteiskunnassa on lisääntynyt, joten homo- ja lesboparit voivat asua turvallisesti muuallakin kaupungeissa. Lesboparit eivät lapsineen mielellään jää homoghettoon, ja heille mm. lasten koulun valinta muuttuu tärkeäksi.

Sosiologi sanoo, että homoghetot ovat aikoinaan olleet merkittäviä, kun taisteltiin tasa-arvosta ja vapaudesta. Homojen ja lesbojen alueet ovat olleet hyvin merkittäviä politiikassa, kulttuurissa ja muodissa. Sosiologin mielestä alueita tulisi yrittää suojella liian totaalista muutosta vastaan.

Tutkimus ilmestyy elokuun 10. päivänä kirjana "There Goes the Gayborhood?".

www.amazon.de

(lähde: queer.de)


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy