ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
linkit kaikki artikkelit

USA: Senaattori Roy Ashburn: ´I am gay´

JuhaniV • 04.03.2010 21:41 • päivitetty: 08.03.2010 22:12 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
8.3.2010
Roy Ashburn myönsi tänään tv-haastattelussa olevansa homo.

Hän totesi: "Olen homo...nuo ovat sanoja jotka ovat olleet minulle hyvin vaikeita hyvin kauan".

Hän totesi, että tuo asia ei ole sellainen, joka olisi vaikuttanut tai tulee vaikuttamaan hänen työhönsä [lainsäätäjänä].

Radiohaastattelussa hän kertoi turvautuvansa kristilliseen uskoonsa ja pyysi ihmisiä rukoilemaan puolestaan.

Uusimmasta käänteestä raportoi mm. Silicon Valley Mercury News

6.3.2010
Monet ovat tienneet senaattori Roy Ashburnin käyneen aktiivisesti homokapakoissa. Asiasta on tähän asti vaiettu. Nyt vaikenijat ovat alkaneet puhua. Homojulkaisu tokaisee: "Voi, mitä tekopyhyyttä."

San Diego Gay and Lesbian News on tutkinut tapausta perusteellisesti. He toteavat sarkastisesti, että äärioikeiston "kultakieli", joka äänekkäästi tuomitsi homoavioliitot onkin nyt täysin hiljaa.

Ehkä vahvin näyttö Ashburnin homoseksuaalisuudesta (JV: minä itse käyttäisin tässä yhteydessä mieluiten termiä biseksuaali) tulee West Sacramenton avoimesti homolta pormestarilta Christopher Cabaldonilta. Tv-haastattelussa hän kertoi puhuneensa asiasta jo puoli vuotta sitten omassa blogissaan, mutta kukaan ei julkisuudessa kommenttiin puuttunut. Hän oli kirjoittanut silloin: "Minua ei häiritsisi ollenkaan niin pahasti nähdä Roy Ashburn Badlands-homobaarissa pojan kanssa, ellei hänellä olisi niin kovin huono äänestyskäyttäytyminen homojen oikeuksista äänestettäessä".

Kirjoitus vihjaa myös mahdollisuudesta, että hän olisi noukkinut tuona kuuluisana yönä Faces-yökerhosta latinomiehen, koska kyseinen ilta oli siellä latino-teemailta. Kirjotus toteaa, että Ashburn vihaa maahanmuuttajia, mutta ilmeisesti rakastaa heidän poikiaan.

Republikaanien puolelta todetaan Ashburnin poliittisen kariäärin olleen jo kuralla hänen vihastutettuaan republikaanien kannattajat äänestämällä viime vuonna veronkorotusten puolesta. Kommentissa todetaan hänen äänestykskäyttäytymisensä pistäneen hänet ruumisarkkuun. Jos mies on homo, se on sama kuin naulaisi arkun kannen kiinni.

Alla linkki San Diego Gay and Lesbian Newsin uutistekstiin. Mukana West Sacramenton pormestarin tv-haastattelu.

5.3.2010
Lisää yksityiskohtia koko pidätystapahtumasta alkaa selvitä. Epävarmaksi tiedoksi on vielä jäänyt, kuka on kertonut senaattorin homokapakkavierailusta.

Senaattori Roy Ashburn kuvioista alkaa tulla lisätietoja. Useat mediat ovat koettaneet selvittää, josko senaattori olisi piipahtanut uutisissa kerrotussa homokapakassa. Henkilökunta kertoo ettei muista Ashburnia tuolloin paikan vieraana.

Poliisi ilmoittaa asiakkaansa veressä olleen alkoholia 0,14%. Se ylittää selvästi laillisen rajan, 0,08%. Senaattori Ashburn on myöntänyt syyllisyytensä ja pyytänyt anteeksi. Hän ei ole tuon lisäksi kertonut mitään muuta tapahtuneesta.

Uusi tieto on myöskin se, että Ashburn ei ole enää naimisissa.

Amerikkalaiseen oikeusjärjestelmään kuuluu pidätetyn kasvokuvan ottaminen ja sen pistäminen julkisesti näkyville internettiin. En ole tarkistanut mikä tuon kuvan julkaisemisen kynnys on, kenties tunnustus. Suomessa pidätetyn kasvokuva julkistetaan todella harvoin, lähinnä rikoksen yksityiskohtien selvittämiseksi.

Pullon henki on päässyt ulos. Mielenkiintoista seurata mitä tapahtuu jatkossa.

4.3.2010
Raivokkaasti homojen oikeuksia vastustava republikaanisenaattori jäi kiinni rattijuoppoudesta. Samassa yhteydessä selvisi, että hän oli palailemassa virka-autolla homoyöklubilta mukanaan miesseuraa.

Roy Ashburn on kalifornialainen senaattori. Hän on tullut tunnetuksi homojen oikeuksien voimakkaana vastustajana. Osavaltion senaatissa ollessaan hän äänesti jokaista lakiehdotusta vastaan, joilla olisi ollut myönteisiä vaikutuksia homojen oloihin. Hän on myös organisoinut homoavioliittojen vastaisia mielenosoituksia.

Ashburn on heteroavioliitossa, josta hänellä on neljä lasta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
En ole enää edes yllättynyt. Tämähän on jo melkein muoti-ilmiö. Seuraavaksi ko. tyyppi tietenkin menee jonnekin paikalliseen Aslaniin. :P
  sleepygay • 04.03.2010 22:05
Ainoa asia, joka on varma, että hän oli humalassa autoa ajaessaan ja että samassa autossa oli toinen mies.

Keskusteluissa joku ehdotti, että jospa Ashburn olikin humalassa jo ennen homokapakassa käyntiään ja hän olisikin vain eksynyt vahingossa tuohon paikkaan. ;-)
  JuhaniV • 04.03.2010 23:12
Otsikko näytti heti mielenkiintoiselta mutta on valitettavan harhaanjohtava: senaattorilla mediassa tarkoitetaan Yhdysvaltain senaattoria kongressissa, tässä tapauksessa kyseessä oli osavaltion senaattori (maanviljelijöitä ja erämaata käsittävästä vaalipiiristä).

Ravintola, josta Ashburn lähti on yhtä gay kuin dtm, mainostaa olevansa kaikille suunnattu: www.faces.net

Republikaanien kannattaisi ottaa käyttöön Edge Bostonin keskustelussa esitetty yksinkertainen analyysimalli: Republican + politician + wife + kids + anti-gay = gay
  Sörsselsson (ei rekisteröitynyt) • 05.03.2010 11:34
Eikös se itävältälainen tehnyt juuri noin ;) Siis muka. Kaikkehan aina selitellään, mutta pahimpia homojen oikeusien loukkaajia ovat kaappihomot!
  oscari • 05.03.2010 13:46
Yhdysvallat on perustettu yksilönvapauden ja -oikeuksien pohjalle. Sen vuoksi kaikki "valtaapitävien" toimenpiteet yksilöä kohtaan ovat mahdollisimman julkisia. Ei haluta enää kuninkaiden tai kommunistien tekemiä salapidätyksiä a la Stalin.

USA:ssa oliisi on velvoitettu julkaisemaan jokaisen pidätetyn kuvan ja pidätysraportin (muistaakseni joka aamu kaikki edeltävän vuorokauden aikana pidätetyt). Lehdillä on maksettuja avustajia, jotka käyvät nuuskimassa kuvat ja toivovat löytävänsä jonkun julkkiksen. Suomessahan poliisi vuotaa tiedot lehdille kuten pääsääntöisesti varmaan myös USA:ssa.

Suomessa oli ennen yksityisyydensuoja lainsäädännön kiristystä myös tapana julkaista kuvat ja nimet. 60-luvulla valtaan päässyt vasemmistoajattelu lainsäädännössä johti muutokseen: koska kapitalistinenjärjestelmä aiheuttaa rikollisuutta on väärin rankaista lainrikkojaa lisäksi vielä julkisella nöyryytyksellä.
  Sörsselsson (ei rekisteröitynyt) • 06.03.2010 11:30
No niin... sieltähän se tuli "Radiohaastattelussa hän kertoi turvautuvansa kristilliseen uskoonsa ja pyysi ihmisiä rukoilemaan puolestaan".

Nyt on kyllä niin kova draivi päällä, että kannattaa varmaan lotota. :P
  sleepygay • 08.03.2010 23:00
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy