ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Yli puolet torjuu yritysten oikeuden uskontoperustaiseen syrjintään

Sami Mollgren • 12.04.2015 09:40 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Mielipidekyselyn mukaan suurin osa Yhdysvaltojen asukkaista katsoo, ettei yrityksillä pidä olla oikeutta kieltäytyä palvelemasta asiakkaita uskonnollisiin syihin vedoten.

Tuoreen mielipidetiedustelun mukaan amerikkalaisista 28 prosenttia katsoo, että yrityksillä pitäisi olla uskontoperustainen oikeus kieltäytyä palvelemasta hlbti-vähemmistöihin tai johonkin muuhun ryhmään kuuluvia. Vastaajista 54 prosenttia on sitä mieltä, ettei tällaista oikeutta pidä olla.

Aihe on ollut ajankohtainen Indianan osavaltion ns. uskonnonvapauden palauttamisen lain ja Arkansasin vastaavanlaisen lakihankkeen vuoksi. Muissakin osavaltioissa on vastaavanlaisia lakeja ja vireillä olevia hankkeita.

Tiedot käyvät ilmi uutistoimisto Reutersin Ipsos polling -tutkimuslaitokselta tilaamasta kyselystä. Kysely toteutettiin 6.-8. huhtikuuta, ja siihen haastateltiin verkkokyselyllä 892 täysi-ikäistä henkilöä. Virhemarginaaliksi kerrotaan 3,7 prosenttiyksikköä.

Samalla kysyttiin amerikkalaisten kantaa siihen, pitäisikö yrityksellä olla oikeus olla palkkaamatta työntekijää uskonnollisiin syihin vedoten. Vastaajista 27 prosenttia katsoi, että yrityksillä tulisi olla oikeus kieltäytyä palkkaamasta henkilöä uskonnollisiin syihin vedoten. Vastaajista 55 prosenttia ei pitänyt tällaista oikeutta hyväksyttävänä.

Myös tasa-arvoinen avioliittolainsäädäntö saa kannatusta

Samassa kyselyssä kävi ilmi, että 52 prosenttia amerikkalaisista tukee samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeutta, kun 32 prosenttia vastustaa sitä. Kolmannes vastaajista katsoo, että korkeimman oikeuden pitäisi ratkaista asia liittovaltion tasolla, kun taas 22 prosenttia katsoo, että asia pitäisi ratkaista osavaltiotasolla, kansanäänestyksillä. 11 prosentin mielestä asia kuuluisi osavaltion lainsäädäntöelimille ja 8 prosenttia katsoo avioliittokysymyksen kuuluvan USA:n kongressin ratkaistaviin asioihin.

Vastaajista 55 prosenttia oli sitä mieltä, että niidenkin osavaltioiden pitää tunnustaa yhdenvertaisesti muualla solmitut samaa sukupuolta olevien avioliitot, joissa avioliiton solmiminen ei ole mahdollista.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuo on ehkä ihan hyvä, jotta yritysten ei tarvitsisi alkaa kieltäytyä palvelemasta umpi-kristittyjä asiakkaita uskonnollisiin syihin (kuten kristilliseen saatanaan uskovien umpi-krisittyjen asenteisiin) vedoten :D

Kommenttia muokattu: 12.04.2015 klo 19:27
  human • 12.04.2015 19:24
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy