ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Yhä useampi aikuinen ilmaisee kuuluvansa seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön

Sami Mollgren • 12.02.2017 15:20 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT

Kuva: Gallup.com
Yhdysvalloissa kaikkiaan 4,1 prosenttia ilmaisee olevansa homo, lesbo, biseksuaali tai transsukupuolinen. Tästä johdettuna maassa on arviolta yli kymmenen miljoonaa hlbt-vähemmistöihin kuuluvaa. Vuonna 2012 vastaava osuus oli 3,5 prosenttia - ja arvio määrästä 8,3 miljoonaa.

Tuloksen taustalla on Gallupin kysely 1,6 miljoonalle aikuiselle, jossa yli 49 000 henkilöä vastsasi myöntävästi kysymykseen "Katsotko henkilökohtaisesti olevasi lesbo, homo, biseksuaali tai transsukupuolinen".

Ikäryhmittäin hlbt-vähemmistöön kuuluvaksi ilmoittautuvia on eniten 1980- ja 1990-luvulla syntyneissä: 7,3 prosenttia. Vuosien 1965-1979 välillä syntyneissä luku on 3,2 prosenttia, vuosien 1946-1964 välillä syntyneissä 2,4 prosenttia ja sitä vanhemmissa 1,4 prosenttia.

Miehistä 3,7 prosenttia ilmaisivat kuuluvansa hlbt-vähemmistöön ja naisista 4,4 prosenttia. Miesten kohdalla prosenttiosuus on noussut vuodesta 2012 vuoteen 2016 noussut vain hieman, mutta naisten kohdalla selvästi.

Uskonnottomat ilmaisivat useammin kuuluvansa hlbt-vähemmistöön kuin uskonnolliset ihmiset. Uskonnottomien kohdalla prosenttiosuus on 7, kun vahvasti uskonnollisten prosenttiosuus on 1,9.

Itsensä hlbt-vähemmistöön kuuluviksi määritteleviä on osavaltioista eniten pääkaupunki Washington DC:ssä (8,6%). Sitä seuraavat Vermont (5,3%), Massachusetts (4,9%), California (4,9%), Oregon (4,9%), Nevada (4,8%), Delaware (4,7%), New Hampshire (4,6%), Washington (4,6%), New York (4,5%) ja Maine (4,5%). Pienimmät prosentit olivat Etelä-Dakotassa (2,0%), Pohjois-Dakotassa (2,7%) ja Idahossa (2,8%).


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Eli sukupolvi sukupolvelta gallupeissa edetään kohti todellista prosenttiosuutta joka on kenties 10-15. Mitä vanhempi sukupolvi, sitä haluttomampi on asian myöntämään kysyttäessä.
  Make (ei rekisteröitynyt) • 12.02.2017 22:11
Todella vahvasti vaikuttaa miten kysytty! Jos kasvotusten käyty kysymässä asioita (oletan että kyse laajasta kartoituksesta jossa vain pieni yksityiskohta seksuaalisuus) ja paikalla muukin perhe, niin luku on ihan eri kuin että anonyymisti täyttää nettilomakkeen, varsinkin kaapissa ja biilolokerossa olevien kohdalla.
   (ei rekisteröitynyt) • 13.02.2017 09:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy