ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Viha käy huonosti kaupaksi. NOM vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa

JuhaniV • 23.11.2014 10:50 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Samaa sukupuolta olevien parien avioliittojen torjuntaan keskittynyt järjestö National Organization For Marriage - NOM on vararikon partaalla tukijoiden loppuessa.

National Organization For Marriage, on eräs vaikutusvaltaisimmista ja äänekkäimmistä äärioikeistolaisista järjestöistä Yhdysvalloissa. Se on tullut tilanteeseen, jossa sen saama tuki puolittui vuonna 2013 edelliseen vuoteen verrattuna. Yli puolet tuosta tuesta on tullut kahdelta lahjoittajalta. NOM:in tulos oli viime vuoden lopussa 2,5 miljoonaa dollaria tappiolla.

Järjestön toimintaa tutkineen Human Rights Campaign - HRC -organisaation edustaja totesi verotustietojen tultua julki, että "NOM:in tulisi nyt ymmärtää, etteivät ihmiset ole halukkaita käyttämään kovalla työllä ansaitsemaansa rahaa äärirymän agendan tukemiseen, joka ei johda minnekään." HRC:n edustaja arveli, että suurimmat lahjoittajat saattavat tehdä johtopäätöksen, että on yksinkertaisempaa vetää rahat vessasta alas kuin ryhtyä lahjoittamaan NOM:ille.

NOM on koettanut kaikin keinoin estää eri osavaltioissa käymiensä kampanjoiden suurten rahoittajien nimien julkituomista. Vaalilaki sitä vaatii kuitenkin. NOM näyttää häviävän tämän taistelun. Mainen osavaltio on määrännyt useita vuosia jatkuneesta vaalilakien rikkomisesta järjestölle ennätyksellisen 50 250 USD sakon. Sen lisäksi osavaltio on määrännyt NOM:ia julkistamaan lahjoittajalistan neljältä vuodelta.

HRC:n tekemän suppean kyselytutkimuksen mukaan äänestäjistä enää 28% vastustaa voimakkaasti tasa-arvoista avioliittolakia.

NOM on laajentanut toimintaansa myös ulkomaille. NOM:in toimitusjohtaja Brian Brown matkusti Venäjälle tukemaan siellä käsittelyssä ollutta lakialoitetta, jolla estettäisiin venäläisten lasten adoptiot maihin, joissa homot voivat adoptoida. Laki tuli Venäjällä voimaan.

Kaikesta huolimatta NOM:in yksi perustajajäsen, Robert George, joka toimi aiemmin järjestön hallituksen jäsenenä, vannoo katkerana järjestön jatkavan taistelua ja pysäyttävänsä samaa sukupuolta olevien parien avioliitot kaikin mahdollisin keinoin ja uhrauksin. Hänen mielestään tapahtuu näin, vaikka siihen kuluisi sata vuotta.

Brittiläinen PinkNews tekee johtopäätöksen, että viimeisimpien verotustietojen perusteella NOM ei toimi enää sataa vuotta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hyvä jos NOM toimii edes 5 vuotta maksimissaan. :D
  Xx_Val_xX • 23.11.2014 19:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy