ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Vetoomustuomioistuin pitää homoavioliittokieltoa perustuslain vastaisena

vaeltaja2006 • 31.05.2012 21:26 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Ensi kertaa on amerikkalainen vetoomustuomioistuin todennut, että Defense of Marriage Act eli DOMA on perustuslain vastainen. Bostonissa sijaitseva "1st Circuit Court of Appeals" päätti tänään torstaina, että DOMA loukkaa perustuslain syrjintäsuojaa. DOMA tuli voimaan vuonna 1996, ja siinä todettiin, että liittovaltio hyväksyy vain heteroavioliitot eikä yhdenkään osavaltion ole pakko hyväksyä muussa osavaltiossa solmittua homoliittoa. Esim. Bostonissa naimisiin mennyt pari on vaikkapa North Carolinassa vain avopari, ei naimisssa. Perhemuoto siis muuttuu osavaltiosta toiseen.

Oikeudessa kolme tuomaria teki päätöksen yksimielisesti. Oikeuden päätös koskee kuitenkin vain osavaltioita: Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island ja vapaavaltio Puerto Ricoa. Jo vuonna 2010 Bostonissa liittovaltion tuomioistuin piti DOMAa perustuslain vastaisena. Samaan tulokseen tultiin tänä vuonna San Franciscossa ja Oaklandissa. Nyt melkoisella varmuudella asia nousee USAn Korkeimpaan oikeuteen Washingtoniin. Siellä tuomareista neljä on liberaaleja, viisi konservatiiveja, joten lopputulos tulee olemaan tiukka.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy