ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

USA: Pinkkejä dollareita homojen oikeuksien vastustamiseen

JuhaniV • 30.10.2010 08:55 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
San Franciscossa Gold's Gym -nimen alla toimivat kuntosaliyrittäjät ovat irtautumassa franchising-sopimuksista ketjun omistajan lahjoitettua huomattavan summan homojen vastustajan vaalikampanjaan.

Homot ovat kuntosaliyrittäjille yksi tärkeä asiakasryhmä. Erityisesti tämä näkyy San Franciscon alueella.

Gold's Gym on ollut kuntosalibrändin nimenä Yhdysvalloissa 40 osavaltiossa ja 30 maassa maailmassa. Jäseniä brändillä arvioidaan olevan maailmanlaajuisesti kolme miljoonaa.

Brändin omistaja, teksasilainen miljardööri Robert Rowling, jonka Gold's Gymin omistava holdingyhtiö lahjoitti kaksi miljoonaa dollaria jyrkästi homovastaisen poliitikon vaalikampanjaan. Rowling on ottanut kalifornialaisten kuntosaliyrittäjien eroaikeisiin jyrkän kielteisen kannan, väittäen näitä valehtelijoiksi. Hänen mukaansa lahjoituksella ei ole mitään tekemistä sosiaalisten kysymysten kanssa. He tukevat republikaaneja ja lahjoitus on pelkästään talouteen liittyvä seikka.

Suomessa toimi ainakin yksi kuntosali Gold's Gym -nimen alla. Se on lopettanut tai tehnyt konkurssin ja tarkistamattoman tiedon mukaan toimii nykyisin Mayor's Gym -nimisenä. Yhteyksiä amerikkalaiseen ketjuun ei ole tarkistettu. Oletettavaa on, että se yhteys on katkennut.

<><><><>

Republikaaniehdokas New Yorkin kuvernöörivaalissa, Carl Paladino on kuvaillut homoseksuaalista käyttäytymistä "vastenmieliseksi". Kuitenkin hän on ollut vuokraisäntänä kahdelle homobaarille New Yorkissa. Paladino oli todennut näiden baarien olevan hyvin maksavia vuokralaisia. Paladinon poika William oli osa-omistajana yhdelle Manhattanin gay-baarille. Nyt tuo baari on muutettu heteropainotteiseksi.

Paladino totesi New Yorkin ortodoksijuutalaisten synagogassa, ettei hän halua lapsia "aivopestävän ajattelemaan, että homoseksuaalisuus on tasa-arvoista ja menestyksekäs vaihtoehto". Paladinon kommentit aiheuttivat melkoisen vihastumisen myös republikaanien homoryhmiltä. Myöhemmin Paladino pyysi lausumiaan anteeksi.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy